Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Valokuva, jossa pöydän ääressä istuu parrakas, vakavailmeinen mies ja toisella puolella miestä katsova, vakava nainen. Pöydällä on sytytetty kynttilä ja papereita.

Pihlajaveden Erämaapäivien päätösjuhlassa julkistetaan kolme Pihlajaveden erämaakirkkoon suunniteltua taideteosta: veistos, ympäristötaideteos ja seitsenosaisen videoteos. Kuvataiteilija Sami Alan, kuvanveistäjä Timo Hannusen ja kuvataiteilija Hans-Peter Schüttin teokset on toteutettu Taiteen edistämiskeskuksen myöntämällä HAMA-rahoituksella.

Teosten julkistamistilaisuus
Pihlajaveden erämaakirkossa (Erämaakirkontie 221, 42910 Pihlajavesi)
Sunnuntaina 18.8. klo 13

Taideteokset pohjaavat erämaakirkon ja Pihlajaveden historiaan

Schüttin työ Yhtä puuta kertoo elämän päättymättömästä kiertokulusta: siitä, kuinka yksi asia johtaa toiseen ja kuinka kuolema ja katoavaisuus voivat viime kädessä hyödyttää elämää. Teos käsittelee myös sitä "kuinka me kaikki yhdessä muodostamme kokonaisuuden, joka on muuta kuin me yksilöinä".

Kivinen veistos, jossa on pyöreä elementti ja sen vieressä käsivarsi

Hannusen  veistos on toteutettu 1860-luvun nälkävuosina kirkon koillispäätyyn merkitsemättömään yhteishautaan haudattujen muistolle.

Alan videot taas pohjaavat kirkon ja pitäjän historiaan, vaikka episodien henkilöt ja heidän väliset keskustelunsa ovat keksittyjä. Poikkeuksen fiktiivisiin tarinoihin tekee video Lydian muistoja, joka on dramatisoitu Pihlajavedellä syntyneen Lydia Hällforsin Äidin muistelmia -omaelämäkerran pohjalta. Alan videoteos on toteutettu yhdessä Pihlajaveden harrastajateatteri Humpuukin, Keuruselän kesäteatterin ja Keuruun talkooteatterin näyttelijöiden kanssa 

Hankkeessa toteutettiin myös erämaakirkon virtuaalinen esittelykierros

Erämaakirkkoon on toteutettu hankkeen aikana myös esittelykierros omatoimimatkailijoita varten. Pertti Jartin vetämästä esittelykierroksesta kuvatut videot avautuvat qr-koodeilla, jotka löytyvät kirkon kahvituvan seinältä.

Teokset on tehty Taiteen edistämiskeskuksen myöntämällä harvaan asutulle maaseudulle kohdistetulla HAMA-rahoituksella. 41 000 euron rahoituksen saanutta hanketta hallinnoi Pihlajaveden kotiseutuyhdistys, hankkeen vetäjänä toimi Sami Ala. Hanke toteutettiin yhteistyössä Keuruun kaupungin kulttuuritoimen ja seurakunnan kanssa.

Hankkeen puolesta lisätietoja antaa

Kuvataiteilija Sami Ala
petrilasimaa(at)gmail.com
p. 044 303 1103

 

Tutustu myös Erämaapäivien muuhun ohjelmaan tapahtuman verkkosivuilta:

Erämaapäivät | My Pihlajavesi

Jaa artikkeli Facebookissa