Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

 

Linkki kuntouttavaan työtoimintaan: Tukea työllisyyteen | Hyvaks.fi

 

 

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, jotka kuuluvat kuntouttavasta työtoiminnasta säädettyjen lakien ja asetusten piiriin.

Lain kuntouttavasta työtoiminnasta tavoitteena on parantaa työmarkkinatukea tai toimeentulotukea saavan työttömän henkilön edellytyksiä työllistyä tai osallistua koulutukseen tai työ- ja elinkeinohallinnon tarjoamaan työllistymistä edistävään palveluun.

Kuntouttava työtoimintaa järjestetään asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaan osa- tai kokopäiväisesti 4-8 tuntia / päivä, 1-4 päivänä viikossa 3-24 kuukauden ajan. Toiminnan on oltava tavoitteellista siten, että se parantaa asiakkaan elämänhallintaa ja toimintakykyä, jotta hän voisi työllistyä, hakeutua koulutukseen tai osallistua TE-hallinnon työllistymistä edistäviin palveluihin.

Kuntouttavassa työtoiminnassa kulukorvaus on aina 9 e/pv. Kulukorvausta maksetaan vain niiltä päiviltä, kun osallistut palveluun, eli esimerkiksi loma- ja poissaolopäiviltä kulukorvausta ei makseta. Kulukorvaus on verotonta tuloa.

Jotta voit saada työttömyysetuutta ja kulukorvausta, työnhakusi täytyy olla voimassa. Sinun täytyy myös hakea työttömyysetuutta Kelasta tai työttömyyskassastasi. Tee työttömyysaikaa koskeva ilmoitus, jossa selvität, kuinka monena päivänä osallistut kuntouttavaan työtoimintaan ja kuinka pitkä työtoiminnan jakso on.

Asiakas voi osallistua kuntouttavaan työtoimintaan enintään 178 päivänä 12 kuukauden jakson aikana. 

Tauot suunnitellaan asiakaskohtaisesti

On kuitenkin huomioitava, että yhtäjaksoiset pitkät tauot kuntouttavassa työtoiminnassa voivat olla kuntoutuksen tavoitteiden vastaisia (esimerkiksi asiakkaan päihdeongelman takia). Niinpä taukopäiviä suunnitellessa on huomioitava asiakkaan tilanne kokonaisvaltaisesti.

Yhteisesti sovitut taukopäivät kirjataan aktivointisuunnitelmaan.

Asiakkaan saamat palvelut kuntouttavassa työtoiminnassa

  • Palveluohjaus asiakkaalle eri palveluihin
  • Yksilöllisen aktivointisuunnitelman laatiminen
  • Kuntouttava työ kaupungin tai palveluntuottajan toiminnoissa
  • Työnhaku- ja opiskeluvalmiuksia parantava ohjaus
  • Tutustumiskäynnit oppilaitoksiin ja työpaikoille
  • Kehittymisen arviointi ja palvelutarvearviointi yhdessä asiantuntijoiden kanssa
  • Työllistymisen tai koulutukseen hakeutumisen jatkosuunnitelma