Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

OTE-hankkeen koordinaattori Noora Rauhala ja työllisyyspalvelujen asiantuntija Marianna Mäkinen sopimassa tulevaisuuden yhteistyökuvioista

OTE – osaavaa työvoimaa elinikäisellä ohjauksella -hankkeessa vastataan keuruulaisten yritysten ja työnantajien osaavan työvoiman pulaan rakentamalla paikkakunnalle elinikäisen ohjauksen palvelumalli.

Hankkeessa tarjotaan tukea ja ohjausta eri ura-, koulutus- ja työelämätilanteessa oleville henkilöille. Asiakkaille tarjotaan yksilövalmennusta ja mahdollisuuksia osallistua messuille ja koulutustapahtumiin, joita hanke toteuttaa yhteistyössä koulutuksen järjestäjien kanssa.

Tavoitteena on saada koulutukset sekä muut mahdollisuudet oman osaamisen lisäämiseen ja työmarkkinakelpoisuuden nostamiseen mahdollisimman hyvin esille. Yksilövalmennuksessa on mahdollisuus saada apua esimerkiksi sopivan koulutusvaihtoehdon valitsemiseen ja tukea koulutukseen hakeutumisessa.

- Vaikka Keuruulla ei ole omaa toisen asteen ammatillista oppilaitosta, eikä korkeakoulua, niin silti erilaisia mahdollisuuksia opiskeluun kyllä löytyy, kertoo OTE-hankkeen koordinaattori Noora Rauhala.

Yhteistyöstä voimaa

Hanke toimii kasvun ja hyvinvoinnin palveluiden alla, mutta yhteistyötä tehdään koko kaupunkiorganisaation laajuisesti.

- Keskeisiin toimijoihin lukeutuvat Gradia, Sasky, Jyväskylän avoin yliopisto, Jyväskylän avoin ammattikorkeakoulu sekä Keuruun kansalaisopisto ovat olleet vahvasti mukana hankkeen valmistelussa alusta asti, kertoo hallintovastaava Hanne Ylitalo.

Hankkeen yhtenä tärkeänä tavoitteena on vahvistaa yhteistoimintaa kaupungin, oppilaitosten ja työnantajien välillä, ja luoda sitä kautta keuruulaisille parhaat mahdollisuudet kouluttautumiseen ja työllistymiseen paikkakunnalla.

- Olemme saaneet hankkeen projektiryhmään mukaan myös kaupungin kehitysyhtiö Keulinkin edustajan. Toivomme saavamme Keulinkin kautta ajantasaista tietoa yrityskentältä sekä hyviä kontakteja eri tapahtumia ja projekteja silmällä pitäen, kertoo Rauhala.

Palvelua ja ohjausta kaikenikäisille

Hankkeen kohderyhmään kuuluvat kaikki keuruulaiset, joilla on tarvetta osaamisen kehittämiselle. Erityisenä kohderyhmänä hankkeessa ovat opiskelujen nivelvaiheessa olevat nuoret sekä nuoret aikuiset, joilla jatko-opiskelupaikan löytyminen on syystä tai toisesta viivästynyt.

- Tavoitteena kuitenkin on, että ohjausta ja tukea on tarjolla kaikille iästä ja tilanteesta riippumatta. Keuruun kaupungin visiona on olla oppiva yrityskaupunki ja tämä visio pitää sisällään kaikki Keuruun asukkaat, Rauhala toteaa.

Euroopan unionin osarahoittaman hankkeen toiminta-aika on 2.4.2024-1.4.2027.

Lisätietoa

Noora Rauhala
koordinaattori, OTE-hanke
040 152 9903
noora.rauhala(at)keuruu.fi

Jaa artikkeli Facebookissa