Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Tietokoneen ruudulla sininen, pyöreä logo, jossa teksti "Samassa veneessä". Taustalla istuu joukko ihmisiä.

Keuruulla nuorison parissa toimivat ammattilaiset tahtovat tarjota vanhemmille kohtaamis- ja keskustelupaikkoja sekä lisätä tietoisuutta olemassa olevista palveluista. Nuorten oireilu on valtakunnallista, ja Samassa veneessä-verkosto haluaa tarttua haasteisiin paikallisesti yhteisövaikuttavuuden keinoin.

Ammattilaiset pyrkivät kartoittamaan vanhempien toiveita ja tarpeita esimerkiksi järjestämissään vanhempainilloissa. Verkosto järjestää avoimen vanhempainillan 12–18-vuotiaiden nuorten perheille 11.9. klo 17.30 Nuorisokeskus Kipinällä (Keuruuntie 29, 42700 Keuruu).

- Tavoitteenamme on, ettei kenenkään vanhemman tarvitsisi olla yksin. Pyrimme tarjoamaan niin ammattilaisten kuin vertaisten tukea, kertoo perhekeskuskoordinaattori Hanna Niinilampi.

Vaikuttavampaa yhteistyötä ja konkreettisia ratkaisuja

Nuorisotyön ammattilaiset ovat tunnistaneet haasteita muun muassa sosiaalisen median käyttöön ja arjen kiireisyyteen liittyen. Verkoston tavoitteena on löytää maanläheisiä ja konkreettisia keinoja haasteiden ratkomiseen ja nuorten kohtaamiseen.

- Tahdomme rohkaista vanhempia menemään haasteita kohti. Myös nuori alkaa luottaa, kun aikuiset uskaltavat ottaa haasteet puheeksi, sanoo nuoriso-ohjaaja Annika Korpinen.

Verkostossa on mukana nuorten kanssa toimivia ammattilaisia Keuruun kaupungilta, Keuruun seurakunnan nuorisotyöstä ja Keski-Suomen hyvinvointialueen Perhekeskus Seiposta. Yhteistyötä tehdään resurssien puitteissa myös poliisin kanssa. Verkosto toivottaa muutkin tahot tervetulleiksi yhteistyöhön.

Verkoston pääkohderyhmänä ovat keuruulaisten 12–18-vuotiaiden huoltajat ja perheet.

Lisätiedot

Hanna Niinilampi
Perhekeskuskoordinaattori
Keski-Suomen hyvinvointialueen Perhekeskus Seippo
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
040 485 8792

Jaa artikkeli Facebookissa