Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Kirjastoauto vehreän puun edustalla

Kirjoittaja: Soile Lähdeaho, kirjastopedagogi

Keuruun kirjastoissa juhlitaan! Keuruun kirjastoautotoiminta täyttää 50 vuotta syyskuussa. Eikä kirjastoauto ole itsestäänselvyys missään kunnassa. Olemme kiitollisia, että kulku jatkuu.

Kirjastoauton ylläpito vaatii kuljettajavirkailijalta erityisosaamista eikä se kaikilta onnistu. Tiestö on entisestään huonontunut ja se kuluttaa kalustoa – ja kuljettajaa. Reittien hallinta vaatii sitoutuneisuutta, jotta asiakkaita palvellaan hyvin: on tunnettava lukutottumukset ja osattava valita kullekin asiakkaalle sopivia kirjoja. Onneksi oman varauksensa saa kätevästi autoon. Kirjastoauto palvelee monipuolisesti kaikenlaisia asiakkaita. Erityisryhmille kirjastoauto on sopivankokoinen, se tuttu ja turvallinen – samoin kuin työntekijäkin! Päiväkotien ja koulujen pikku-asiakkaille kirjastoauto on tärkeä palvelu, sillä ryhmien kanssa liikkeelle lähtö vaatii monenlaisia etukäteissuunnitelmia, joten pihaan kurvaava palvelu yksinkertaistaa lukemisen äärelle pääsyä.

Keuruun kaupunginkirjaston pääkirjaston rakennus täyttää 25 vuotta lokakuussa. Paikkaa mietittiin aikoinaan pitkään ja hartaasti: paikkaa pidettiin liiankin hyvänä tällaiselle julkiselle palvelulle. Onneksi sijainti Mäkisen rannassa, Tarhia-järven rannalla sai voiton. Suunnittelukilpailun voitti ja rakennuksen piirsi arkkitehtitoimisto Hyvämäki, joka suunnitteli Helsinkiin Oopperatalonkin. Upea kirjastorakennus ilahduttaa niin asiakkaita kuin henkilökuntaakin. Vallankin kesä on meillä kehujen aikaa: rakennuksen sijaintia, arkkitehtuuria ja henkilökuntaa kehutaan kilvan.

Haapamäen kirjasto muutti koulun kanssa saman katon alle marraskuussa 10 vuotta sitten. Siellä on välillä menoa ja meininkiä, kun päiväkoti- ja koululaisryhmät tulevat etsimään luettavaa ja pyytämään lukuvinkkejä. Hyvä yhteistyö koulun ja päiväkodin kanssa on ensiarvoisen tärkeää. Säännölliset toiminnalliset satutuokiot ovat saaneet pienten kuulijoiden – ja aikuistenkin – vankkumattoman suosion. Haapamäen omatoimikirjasto tuo asiakkaille vapautta asioida asiakaspalveluaikojen ulkopuolella ja jopa sunnuntaisin.

Jaa artikkeli Facebookissa