Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Neljä henkilöä, joista yksi pitää kädessään maalausta.

Suomen Kirjailijaliiton vuosittaisen Kirjailija kiittää -palkinnon sai tänä vuonna Keuruun kaupungin Einari Vuorela -palkinto. Keuruun kaupunki on jakanut Einari Vuorela -palkintoa ansiokkaalle suomenkieliselle runoteokselle vuodesta 1997 lähtien.

Einari Vuorela -palkinto on huomionosoitus maamme runoilijoille, runolle ja kielelle. Nykyrunouden palkitsemisen ohella palkinto nostaa esiin Keuruun Jukojärvellä syntyneen klassikkorunoilijan kirjallista perintöä.

Vanhana kirjapainokaupunkina Keuruulla on ollut vahva tahtotila jakaa Suomen suurin runoudelle osoitettu huomionosoitus.

- Kirjallisuus ja kaunis suomen kieli ovat tärkeä osa keuruulaista identiteettiä, onhan Keuruulla syntynyt ja vaikuttanut useita tunnettuja kirjailijoita. Lisäksi Keuruulla toimii useita painoalan yrityksiä, kuten kaikkien suomalaisten tuntema Otavan kirjapaino. Tätä taustaa vasten olemme halunneet antaa tunnustusta maamme runoilijoille, jotta runous kukoistaa voimakkaana myös tulevaisuudessa, sanoo Keuruun kaupunginjohtaja Noora Pajari.

Kilpailun myötä runoilijoihin sidotut suhteet ovat rikastuttaneet Keuruun kulttuurielämää. Vuosien mittaan monista palkituista runoilijoista on tullut myös palkintoraadin jäseniä.

- Palkinnon tuottajana olen kokenut, että huomionosoitus on ollut runoilijoiden ja kulttuuritoimen yhteinen voimainponnistus. Ilman raatien vankkaa asiantuntijuutta palkinto ei olisi saavuttanut sitä arvoa ja tunnustusta, joka sille nyt Kirjailija kiittää -palkinnon muodossa ojennetaan, sanoo Keuruun kaupungin kulttuurisihteeri Virva Asp.

Suomen Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinto on perustettu tunnustukseksi henkilölle, ryhmälle, yhteisölle tai projektille, joka on edistänyt merkittävällä tavalla suomalaista kirjallisuutta ja lukemisharrastusta sekä vaikuttanut kirjallisuuspoliittiseen keskusteluun.

Palkinnon jakoi Helsingin Kirjamessujen Töölö-lavalla lauantaina 26.10. Suomen Kirjailijaliiton puheenjohtaja Ville Hytönen. Palkinnon vastaanotti kaupunginjohtaja Noora Pajari.

Joka kolmas vuosi jaettava Einari Vuorela -runopalkinto jaetaan seuraavan kerran vuonna 2026.

Lisätietoa

Virva Asp
Keuruun kaupungin kulttuurisihteeri
040 716 0681
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jaa artikkeli Facebookissa