Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Artikkelin hakemisto

Tiedote - AVI:n päätös 15.2.2022

Aluehallintovirasto kumoaa kokoontumisrajoituksen Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella – Asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisuus edelleen varmistettava.

Aluehallintovirasto kumoaa tartuntatautilain 58 §:n mukaisen kokoontumisrajoituksen Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueella. Sairaanhoitopiirin antaman asiantuntija-arvion perusteella tartuntatautilain mukaiset edellytykset kokoontumisrajoitukselle eivät enää täyty. Päätös erilaisten asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisesta käytöstä on voimassa 20.2.2022 asti.

Lue tiedote täältä (avi.fi)

Tiedote - AVI:n päätös 3.2.2022

Lue Sisä- ja Länsi-Suomen aluehallintoviraston päätös täältä (pdf)

Aluehallintoviraston uusi kokoontumisrajoitus Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueelle on voimassa 5.2.–18.2.2022.
Sisätiloissa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voidaan järjestää rajatulla osallistujamäärällä, kun käytössä on istumapaikat. Ulkona järjestettäviä tilaisuuksia ei enää rajoiteta.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueella voidaan sisätiloissa järjestää sellaisia yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joissa kaikille osallistujille on osoitettu istumapaikat ja käytössä on enintään 75 % käytettävissä olevien istumapaikkojen määrästä.

Päätös kumoaa alueen aiemman kokoontumisrajoituksen ajalta 5.2. - 20.2.2022 (LSSAVI/488/2022). Päätös jää muilta osin voimaan.

 

Tiedote - AVI:n päätös 21.1.2022

Lue päätös täältä 

Aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu  yli 20 (kaksikymmentä) henkilöä.

Määräys on voimassa ajalla 23.1. – 20.2.2022.

Tällä päätöksellä kumotaan 31.12.2021 annettu Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueita koskeva Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla antama päätös ajalta 23.1. – 31.1.2022 (LSSAVI/20452/2021). 

 

Koronatiedotus 19.1.2022

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin koronanyrkissä on todettu, että altistuneiden karanteenimääräyksistä luovutaan pääosin KSSHP:n alueella pahentuneen koronatilanteen vuoksi. Tämä tarkoittaa, että sairastuneiden altistamia henkilöitä ei laiteta enää karanteeniin vaan he voivat mennä päiväkoteihin, kouluihin ja työpaikoille ollessaan oireettomia. Oireisen ihmisen täytyy aina jäädä kotiin, vähintään viiden päivän ajaksi. Mikäli oireet pitkittyvät yli viisi vuorokautta, pitää ottaa yhteyttä omaan terveyshuoltoon.

Taudin jäljitys keskitetään jatkossa terveydenhuollon yksiköihin, hoivalaitoksiin ja riskiryhmien asumisyksiköihin. Näin pystytään varmistamaan terveydenhuoltohenkilöstön riittävyys.
Kansalaisia muistutetaan, että jäljitysyksikkö ottaa yhteyttä, kun virallinen PCR -testin on positiivinen. Huomioitavaa on, että pahentuneen koronatilanteen vuoksi tähän voi kulua useita päiviä. Ehdottoman tärkeää on, että positiivisen PCR -testituloksen saanut jää omaehtoiseen karanteeniin odottamaan jäljitysyksikön soittoa.

Koronanyrkki suosittelee noudattamaa THL:n 13.1.2022 tekemää toimintaohjetta kansalaisille mm. koronatestauksiin ja kotitesteihin liittyen: Koronatestit ja kontaktien välttäminen alueilla, joilla testaus ja jäljitys on ruuhkautunut - THL

Lue myös THL:n 14.1.2022 antama suositus varhaiskasvatukseen, kouluihin ja oppilaitoksiin:  THL päivitti suositustaan koronan altistumistilanteista varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja oppilaitoksissa - Uutinen - THL

Koronarokotukset Seututerveyskeskuksessa ja siihen kuuluvissa kunnissa (päivitetty 11.1.22):

Katso tästä linkistä, miten rokotukset etenevät ja minkä ikäryhmän ajanvaraus on käynnissä (seututk.fi).

Tiedotetta päivitetään viikoittain tiistaisin ja tarvittaessa.

Terveysasemien ja päivystyksen puhelimet ovat olleet pahoin ruuhkautuneet. Älä soita vastaanottojen ja päivystyksen puhelinnumeroihin rokotusasioissa.

Rokotusajanvarauspuhelin on ruuhkaantunut ja takaisinsoitto voi kestää jopa viikon. Jätähän vain yhden soittopyynnön. Jo annettua rokotusaikaa ei voi aikaistaa.
Seututerveyskeskuksessa rokotusvuorossa ovat:

  • 1. ja 2. rokotus: kaikki yli 12-vuotiaat
  • 3. rokotus: kaikki yli 18-vuotiaat ja voimakkaasti immuunipuutteiset yli 12-vuotiaat

Voit varata rokotusajan sähköisesti tai puhelimitse. Suuren kysynnän vuoksi rokotusajat varataan nopeasti loppuun. Sähköisiä aikoja avataan lisää varattavaksi alkuvuodesta.
5–11-vuotiaiden lasten rokotuksista tiedotamme alkuvuodesta. Soitamme riskiryhmiin kuuluvien 5-11 -vuotiaiden lasten vanhemmille.
4. rokotusannosten ajanvarauksesta (voimakkaasti immuunipuutteisille) tiedotamme myöhemmin.

Jo sovittujen ajanvarausviikonloppupäivien lisäksi koronarokotuksia ilman ajanvarausta on tulossa:
Keuruulle su 23.1.22 klo 9-15 ja ke 16.2.22 klo 8.30-15.30 Keuruun terveysasema 2. krs aikuisneuvola.

Kaupungin korona-tiedote 3.1.2022 kokoontumisrajoituksista ja koronapassin käytöstä

Ajalla 3.-31.1.2022 yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää sisätiloissa korkeintaan 20 henkilölle. Koronapassilla ei voi tätä määräystä kumota.

Perustoiminnassa, kuten kirjastolla, uimahallilla ja nuoristotiloilla ei ole rajoituksia, eikä niissä edellytetä toistaiseksi koronapassia. Yleisissä tiloissa on vahva maskisuositus.

Lisätietoa voimassa olevista rajoituksista aluehallintoviraston sivuilta (avi.fi)

Tiedote 26.12.2021: Koronatartuntoja valtuustoseminaarissa 21.12.

Usealla Keuruun kaupunginvaltuuston strategiaseminaariin osallistuneella on todettu koronatartunta. Lisäksi moni oireinen odottaa koronatestiin pääsyä. Seminaari järjestettiin tiistaina 21.12.2021 Hotelli Keurusselällä. Myös muutamalla hotellin työntekijällä on todettu oireita.

Keuruun kaupunki kehottaa kaikkia tilaisuuteen osallistuneita tai Hotelli Keurusselällä 21.12.2021 vierailleita tarkkailemaan oloaan ja hakeutumaan koronatestiin oireiden ilmaantuessa.

Keuruulla noudatetaan Keski-Suomen koronanyrkin sekä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ohjeita ja rajoituksia

Tästä linkistä pääsee lukemaan alueen koronavirusepidemiatilanteesta ja annetuista suosituksista (ksshp.fi).

Kaupungin korona-tiedote 14.12.2021 kokoontumisrajoituksista ja koronapassin käytöstä

Keuruun kaupunki noudattaa aluehallintoviraston 3.12.2021 antamaa määräystä Länsi- ja Sisä-Suomen toimialueelle ajalla 6.-31.12.2021 yleisötilaisuuksissa: Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää sisätiloissa korkeintaan 50 henkilölle.

Yleisötilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin määräystä ei tarvitse noudattaa. Yleisissä kokouksissa järjestäjä ei voi edellyttää koronapassia, vaan niissä on noudatettava rajoituksia.

Perustoiminnassa, kuten kirjastolla, uimahallilla ja nuoristotiloilla ei ole rajoituksia, eikä niissä edellytetä koronapassia. Yleisissä tiloissa on vahva maskisuositus.

Koronapassina toimii EU:n koronatodistus, jonka voi ladata Omakannasta. EU:n koronatodistus sisältää kolme eri todistusta: todistuksen koronarokotuksesta, todistuksen koronatestituloksesta ja todistuksen sairastetusta koronasta. Kaikki kolme todistusta toimivat myös koronapassina. Koronapassia edellyttävissä tilaisuuksissa se kysytään vain yli 16 vuotiailta.

Lisätietoa voimassa olevista rajoituksista aluehallintoviraston sivuilta (avi.fi)

Tiedote 9.12.2021:

Pohjoislahden ala-asteella on todettu koronavirustartuntoja. Tartuntatautilääkärin mukaan tämän hetkisen käytänteen mukaisesti kokonaisia ryhmiä koskevia karanteeneja pyritään välttämään. Jäljitystyö on tällä hetkellä ruuhkautunut ja mahdollisia karanteenisoittoja joutuu odottamaan useamman päivän ajan. Mikäli oppilas asetetaan karanteeniin, siitä ilmoitetaan huoltajalle erikseen tartuntatautiviranomaisen toimesta.

Tiedote 7.12.2021:

Koronavirukselle altistumisen vuoksi Navikka toimintakeskus on suljettu pe 10.12.2021 saakka tartuntatautilääkärin suosituksen mukaisesti. Jäljityksestä ja jatko-ohjeista vastaa terveydenhuollon tartuntatautiviranomaiset.

Navikka kioski ja Puoti ovat normaalisti auki.

Tiedote 3.12.2021:

Navikka toimintakeskus on varotoimena suljettu perjantaina 3.12. mahdollisen korona-altistumisen vuoksi. Jäljityksestä ja jatko-ohjeista vastaa terveydenhuollon tartuntatautiviranomaiset.

Senioritalo Metsätähden vierailurajoitukset ovat päättyneet ja Metsätähden päiväkeskustoiminta käynnistyy normaalisti tiistaina 7.12.

Tiedote 29.11.2021:

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellinen (KSSHP) tartuntatautien torjunnan johtoryhmä (ns. Koronanyrkki) päätyi tänään kokouksessaan tehdyllä päätöksellä määritelemään koko KSSHP:n alueella leviämisalueeksi. 

Koronanyrkki on esittänyt Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle pyynnön kokoontumisrajoituspäätöksestä KSSHP:n alueelle. Mahdollinen päätös kokoontumisrajoituksista tulee myöhemmin aluehallintovirastolta. Myös leviämisalueelle kuuluvat ravintolarajoitukset astuvat STM:n päätöksellä voimaan todennäköisesti vielä tämän viikon aikana. Linkki tiedotteeseen.

Tiedote 25.11.2021:

Senioritalo Metsätähden vierailujen rajoitus jatkuu tartuntatautilääkärin ohjeiden mukaisesti tiistaihin 30.11.2021 saakka. Metsätähden päiväkeskustoiminta on tauolla perjantaihin 3.12.saakka. Tällä pyritään huolehtimaan asukkaiden ja henkilöstön turvallisuudesta.

KSSHP:n koronanyrkin 21.11.21 tiedote:

Katso tästä linkistä tietoa KSSHP:n alueen koronavirusepidemiatilanteesta ja annetuista suosituksista (ksshp.fi).

Tiedote 19.11.2021

Kotihoidossa kahdella työntekijällä on todettu positiivinen koronatestitulos. Mahdollisten altistumisten vuoksi tartuntatautilääkäri ohjeistaa välttämään vierailuja Metsätähdessä 28.11. saakka. Metsätähden päiväkeskustoiminta on tauolla 26.11. saakka. Kotihoito on ollut yhteydessä asukkaisiin ja omaisiin. Muusta jäljityksestä vastaavat terveydenhuoltoviranomaiset.

Tiedote 8.11.2021

Pihlajaveden ala-asteella on todettu positiivinen koronatartunta. Jäljittäjät ovat ottaneet yhteyttä huoltajiin ja asettaneet karanteeniin ne oppilaat, joita karanteeni koskee.

Lisätietoja: Sivistysjohtaja Marika Savukoski, p. 040 749 7718

 

TIEDOTE 1.11.2021 

Keuruun vanhuspalveluissa Suvantokodissa on todettu yhdellä työntekijällä positiivinen koronatulos.  Yksikköä ei suljeta, mutta tartuntatautilääkäri suosittelee välttämään vierailuja, kunnes yksikön asukkaat on tartuntatautilääkärin suosituksen mukaan testattu.  Yksiköstä informoidaan omaisia. Muusta jäljityksestä vastaa terveydenhuoltoviranomaiset.

Mari Kolu, vs perusturvajohtaja puh.  040 7616308


Aurinkolinnan Nallenautit ryhmässä on todettu positiivinen koronatartunta. Jäljittäjät ovat ottaneet yhteyttä huoltajiin ja asettaneet karanteeniin ne lapset, joita karanteeni koskee.

Keuruun varhaiskasvatus Jaana Valkonen p. 0400 196504 ja Ulla Nybacka p. 0400 429543


TIEDOTE 13.10.2021 / Keski-Suomen seututerveyskeskus:

Seututerveyskeskus on päivittänyt ohjeistustaan koronajäljityksestä ja karanteeneista. Katso ohjeistus tästä linkistä (seututk.fi).

Tästä linkistä voi katsoa ajankohtaista tietoa seututerveyskeskuksen koronarokotustiedotteista.

TIEDOTE 23.9.2021 / Keski-Suomen seututerveyskeskus:
Korona-altistumisia Multian, Keuruun ja Haapamäen alueella

Multian, Keuruun ja Haapamäen alueella on viimeisen viikon aikana tullut laajamittaisia korona-altistumisia ja niistä johtuvia tautitapauksia. Tartuntaketju on alkanut zumba-tapahtumasta Multialla la 18.9. Tapahtumassa olleita kehotetaan tarkkailemaan mahdollisia oireita ja hakeutumaan herkästi koronatestiin.

Lisätietoja:
Apulaisylilääkäri Matias Lahti, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 014 269 0175

Tiedote 17.9.2021 

Keuruun vanhuspalveluissa hoivaosasto Tarhialassa on todettu yhdellä työntekijällä positiivinen koronatulos. 
Tilanteesta on konsultoitu sairaanhoitopiirin infektiolääkäriä. Yksikköä ei suljeta, mutta tartuntatautilääkäri suosittelee välttämään vierailuja yksikössä 22.9. saakka.  Jos joku yksikön asukkaiden omaisista haluaa kuitenkin vierailla, sitä ei voida kieltää, mutta noudatetaan turvallisten vierailujen ohjeistusta (maski ja hygieniaohjeet).

Yksikön asukkaille suositellaan testausta tartuntatautilääkärin ohjeen mukaan.
Henkilökuntaa ei ole asetettu karanteeniin. He ovat suojautuneet maskeilla kohtaamisissa ja noudattaneet hygieniaohjeistuksia. 

Jäljityksestä vastaa terveydenhuoltoviranomaiset.

 

Tiedote 14.9.2021 - uusia rokotusaikoja Keuruulla EDIT 16.9.

Seututerveyskeskuksessa rokotusvuorossa ovat:

  • Kaikki yli 12-vuotiaat

Koronan deltamuunnos on lähiaikoina levinnyt erityisesti nuoremmassa väestössä. Rokote suojaa tartunnalta ja vakavalta koronainfektiolta. Siksi kannustamme kaikkia, erityisesti nuoria, ottamaan koronarokotteen epidemian haltuun saamiseksi.

Koronarokotteita on nyt hyvin saatavilla, joten järjestämme Seututerveyskeskuksen terveysasemilla rokotuspäiviä myös ilman ajanvarausta.

  • To 16.9. klo 14:30–17:30 Haapamäen koulu, alakerta
    Rokotetaan n. 50 ensimmäistä tulijaa.
  • Pe 17.9. klo 8:30–15.30 Keuruun terveysasema, 2. krs, aikuisneuvola
    Rokotetaan n. 80 ensimmäistä tulijaa.
  • La 25.9. klo 9–16 Keuruun terveysasema, 2. krs, aikuisneuvola
    Rokotetaan n. 100 ensimmäistä tulijaa, käytössä Modernan rokote.
  • Ke 29.9. klo 12–15.30 Keuruun terveysasema, 2. krs, aikuisneuvola
    Rokotetaan n. 60 ensimmäistä tulijaa.
  • Pe 8.10. klo 8.30–11 Keuruun terveysasema, 2. krs, aikuisneuvola
    Rokotetaan n. 40 ensimmäistä tulijaa.
  • Pe 15.10. klo 8.30–11 Keuruun terveysasema, 2. krs, aikuisneuvola
    Rokotetaan n. 40 ensimmäistä tulijaa.

Kaikissa rokotuspäivissä on käytössä Modernan rokote.

Ilman ajanvarausta voi tulla ottamaan ensimmäisen rokotuksen tai tehosterokotteen, jos ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään 6 viikkoa.

Vaikka sinulla olisi jo rokoteaika varattuna myöhemmälle ajankohdalle, voit halutessasi tulla näihin rokotuspäiviin ilman ajanvarausta. Aiemmin varaamasi aika perutaan rokotuksen yhteydessä.

Varauduthan odottamaan vuoroasi rauhassa ja tarvittaessa ulkona, jotta saamme säilytettyä turvavälit sisätiloissa. Muistathan edelleen käyttää maskia.

Terveysasemien ja päivystyksen puhelimet ovat olleet pahoin ruuhkautuneet. Vältäthän soittamasta vastaanottojen ja päivystyksen puhelinnumeroihin rokotusasioissa.

 

Tiedote 10.9.2021

Keuruun kaupungin koronanyrkki on kokoontunut perjantaina 10.9. ja todennut, että Keuruun alueen koronatilanne on rauhoittumassa ja terveysviranomaisten hallinnassa.  Mahdolliset jatkotartunnat on todettu jo altistuneilla henkilöillä.

 

Tiedote 9.9.2021 - muokattu 13.9.21

Keuruulla on viimeisen viikon aikana ollut aktiivinen koronatautirypäs Haapamäellä. Sairastuneet on määrätty eristykseen, lähialtistuneet ja sairastuneiden altistuneet perheenjäsenet ovat karanteenissa. Jäljitystyötä ja näytteenottoa tehdään tarpeen mukaan. Tartuntatautien torjunnan näkökulmasta tilanne on edelleen hallinnassa, ja tässä vaiheessa esimerkiksi koulun sulkemiselle ei ole tarvetta.

Lapset, nuoret ja ei-riskiryhmiin kuuluvat sairastavat taudin yleensä oireettomana tai tavanomaisin flunssaoirein ja myös riskiryhmäläisistä ne on rokotettu, jotka haluavat rokotteen. Rokotus antaa merkittävän lisäsuojan vakavaa tautimuotoa kohtaan erityisesti riskiryhmäläisille. Tilannetta on arvioitu yhdessä Seututerveyskeskuksen tartuntatautilääkärien ja sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavan lääkärin kanssa.

Keuruun koronanyrkki kokoontuu aktiivisesti ja tiedottaa, mikäli tilanteeseen tulee muutoksia.

Muistetaan kaikki omalta osalta edelleen käyttää lähikontakteissa maskia, huolehtia käsihygieniasta ja turvaväleistä. Terveydenhuollossa on nyt rokotteita hyvin saatavilla. Joten nyt kannattaa rokote hakea, jos et ole sitä jo tehnyt.

Walk in -rokotukset Keuruulla:

  • Pe 10.9. klo 12–15 Keuruun terveysasema, 2. krs, aikuisneuvola. Rokotetaan n. 20 ensimmäistä tulijaa, käytössä Modernan rokote.
  • To 16.9. klo 14:30–17:30 Haapamäen koulu. Rokotetaan n. 50 ensimmäistä tulijaa, käytössä Modernan rokote.
  • Pe 17.9. klo 8:30–11 Keuruun terveysasema, 2. krs, aikuisneuvola. Rokotetaan n. 40 ensimmäistä tulijaa, käytössä Modernan rokote.

Ilman ajanvarausta voi tulla ottamaan ensimmäisen rokotuksen tai tehosterokotteen, jos ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään 8 viikkoa.

Vaikka sinulla olisi jo rokoteaika varattuna myöhemmälle ajankohdalle, voit halutessasi tulla näihin rokotuspäiviin ilman ajanvarausta. Aiemmin varaamasi aika perutaan rokotuksen yhteydessä.

Varauduthan odottamaan vuoroasi rauhassa ja tarvittaessa ulkona, jotta saamme säilytettyä turvavälit sisätiloissa.

Muistathan edelleen käyttää maskia.

Lisätietoja:

Tiedote 6.9.21

Keuruun kaupungin kouluissa ja varhaiskasvatuksessa on viime päivinä määrätty useita oppilaita ja lapsia karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Haapamäen yhteiskoululla on ilmennyt useita koronatapauksia, minkä johdosta oppilasryhmiä ja henkilökuntaa on asetettu karanteeniin. Keuruun ala-asteella yksi luokka on karanteenissa luokassa ilmenneen koronatapauksen johdosta. Haapamäen päiväkodissa osa lapsista ja henkilökunnasta on karanteenissa. Yksittäisiä kyytioppilaita em. tapauksiin liittyen on myös asetettu terveysviranomaisten toimesta altistuskaranteeniin.

Karanteeniin määrättyihin oppilaisiin ja lasten perheisiin on otettu terveysviranomaisten toimesta yhteyttä ja annettu heille ohjeet karanteenista. Karanteeni koskee vain niitä lapsia ja oppilaita, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua virukselle.

Karanteeni on varotoimenpide, jolla estetään mahdollisten tartuntojen leviäminen. Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan ja mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.

Koulut tiedottavat huoltajille Wilman kautta karanteeniajan opiskelutavoista ja kouluruokailujen järjestämisestä.

Haapamäen alueen tilanne terveysviranomaisten mukaan
Terveysviranomaisten näkemyksen mukaan erittäin harvinaisia poikkeuksia lukuun ottamatta koronainfektio on lapsilla ja nuorilla vähäoireinen eikä uhkaa vakavasti terveyttä. Valtaosa väestöstä on saanut kaksi rokotetta, jotka tarjoavat hyvän suojan vakavaa infektiota vastaan. Sekä tutkimustulosten että käytännön kokemusten mukaan tauti tarttuu kouluoloissa yllättävänkin heikosti.
Kansallinen ja maakunnallinen linja on, että koulujen tilapäinenkin etäopetukseen siirtäminen on viimeinen vaihtoehto epidemian hillitsemisessä. Tautitilanne on terveysviranomaisten mukaan Haapamäen alueella hallinnassa eikä terveydellisiä perusteita koulun sulkemiselle ole, joten Haapamäen koululla voidaan jatkaa lähiopetusta normaalisti. Terveysviranomaiset eivät suosittele myöskään lasten ja nuorten siirtämistä omaehtoisesti etäopetuksen piiriin.

 

Päivitys 3.9.2021 

Tiedote lasten ja oppilaiden koronakaranteenista

Keuruun kaupungin kouluissa ja varhaiskasvatuksessa on viime päivinä määrätty useita oppilaita ja lapsia karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Karanteeniin määrättyihin oppilaisiin ja lasten perheisiin on otettu terveysviranomaisten toimesta yhteyttä ja annettu heille ohjeet karanteenista. Karanteeni koskee vain niitä lapsia ja oppilaita, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua virukselle.

Karanteeni on varotoimenpide, jolla estetään mahdollisten tartuntojen leviäminen. Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan ja mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.
Koulut tiedottavat huoltajille Wilman kautta karanteeniajan opiskelutavoista ja kouluruokailujen järjestämisestä.

 Sivistysjohtaja Marika Savukoski, puh. 040 749 7718 

 

24.8.2021

STM:n ohjauskirje liittyen yleisötilaisuuksien rajoitussuosituksiin

Tästä linkistä voi lukea STM:n ohjauskirjeen liittyen yleisötilaisuuksien rajoitussuosituksiin (pdf).


Kaupungintalo on auki arkisin maanantaina sekä keskiviikko-perjantaina klo 9-15, tiistaina klo 9-14. Noudatamme edelleen koronavirusohjeistuksen mukaisia turvavälejä ja muita toimenpiteitä asiakaspalvelussamme. Tulethan kaupungintalolle asioimaan vain terveenä. Jos sinulla on flunssaoireita, niin ota yhteyttä ensin puhelimitse.

  • Toimialojen asiantuntijat tavoitat parhaiten suorista puhelinnumeroista, sähköpostitse tai puhelinvaihteen kautta.
  • Kirjekuoret voit tipauttaa kaupungintalon pääoven postiluukusta.
  • Kaupungintalon aulassa toimivaan viranomaispalvelun etäpisteeseen pääsee ajanvarauksella, puh. p. 040 640 4691

Yleisiä ohjeita

  • Noudata THL:n käsienpesuohjeita. Vieraita ei kätellä.
  • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta. Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan. Jos niitä ei ole saatavilla, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta.
  • Suosi etäyhteyksien käyttöä aina kun se on mahdollista

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri vastaa päivittäin Keski-Suomen osalta tilannekuvasta ja Keuruun kaupunki seuraa tarkasti tilannetta ja ohjeistuksia ja muutoksiin reagoidaan tarpeen mukaan.

Työntekijöiden ja kuntalaisten tulee seurata viranomaisten tiedotteita ja toimittava sen mukaisesti.

Ohjeistukset ovat voimassa toistaiseksi.

Linkkejä ajankohtaisiin tiedotteisiin

Koronaviruksesta on avattu valtionhallinnon organisoima valtakunnallinen puhelinneuvonta ja chat-palvelu, joka tarjoaa yleistä tietoa, numero on 0295 535 535.
Soittoajat ja lisätietoa puhelinneuvonnasta ja chatista saat valtioneuvosto.fi -sivuilta.

Yhteydenotot

Kaupunginjohtaja Noora Pajari, puh. 040 844 5778Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Vs. Perusturvajohtaja Mari Kolu puh.  040 7616308 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Sivistysjohtaja Marika Savukoski (sivistystoimi), puh. 040 749 7718Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Henkilöstöjohtaja/työsuojelupäällikkö Tarja Ojala, puh. 040 833 6329,Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Hallintojohtaja Sari Karhu, puh.  040 648 3929, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

--
Tiedote: Leena Jaatinen, puh. 040 510 6699Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.i


Maskien käyttö ja niiden jakaminen vähävaraisille

Keuruu jakaa vähävaraisille kangasmaskeja 4 kappaletta henkilöä kohden.

Maskeja on jaettavana

Suositus maskin käytöstä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee kasvomaskin käyttöä seuraavissa tilanteissa yli 15-vuotiaille henkilöille:

  • Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.
  • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessään maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Lue tarkemmat ohjeet kasvomaskin käytöstä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta.

Kasvomaskien saannin turvaaminen vähävaraisille henkilöille

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kasvomaskisuosituksen tavoitteena on suojata kanssaihmisiä mahdolliselta altistumiselta koronatartuntatilanteessa.

Suojaamiseen riittää kangasmaski. Jokainen hankkii maskin itse, mutta lisäksi huolehditaan siitä, että kunnissa voidaan jakaa kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville vähävaraisille ihmisille kangasmaskeja myös ilmaiseksi ja ohjeistaa niiden käyttöön.

Kunnat suunnittelevat keinot ja tavat kangasmaskien jakamiseen, mutta tavoite on, että maskeja on saatavilla helposti.

Haavoittuvimmassa asemassa oleville ihmisille ilmaiseksi jaettavien maskien aiheuttamat kustannukset korvataan kunnille täysimääräisesti valtion talousarviomenettelyssä päätettävällä tavalla.


Keski-Suomen seututerveyskeskuksen tiedote 10.9.2020

Seututerveyskeskuksessa on käytössä erillinen koronapuhelin p. 014 269 8180, joka palvelee kuntalaisia kaikissa koronaan liittyvissä asioissa. Palvelun tuottaa Luona Oy.

Koronapuhelimen avulla pyritään vapauttamaan koronatestauksen vuoksi ruuhkautuneille terveysasemien palvelunumeroille resursseja niin, että terveysasemilla pystytään turvaamaan paremmin myös muu kuin koronaan liittyvä kiireellinen hoito.

Koronapuhelin p. 014 269 8180 palvelee:

  • arkisin klo 8–16
  • viikonloppuisin klo 9–15.

Koronapuhelimeen jätettyihin soittopyyntöihin vastataan saman päivän aikana.

Soita koronapuhelimeen, jos asiasi koskee:

  • Koronaepäilyä ja oireiden arviointia
  • Koronavilkku-sovelluksen ilmoitusta mahdollisesta altistumisesta
  • Koronanäytteenoton ajanvarauksia, toteuttamista tai tuloksia
  • Omaehtoista tai viranomaisen määräämää karanteenia
  • Muita koronaan liittyviä asioita

Muissa kiireellisissä asioissa soita oman terveysaseman palvelunumeroon (katso Keuruun terveysaseman yhteystiedot tästä (seututk.fi)). Kiireettömät yhteydenotot tulee tehdä mieluiten sähköisten asiointipalvelujen kautta (seututerveyskeskuksen sähköiseen asiointiin pääset tästä).

Keski-Suomen seututerveyskeskuksen tiedote koronarokotuksista.

Lisätietoja:
Keski-Suomen seututerveyskeskus, ylihoitaja Paula Pyhälä-Liljeström, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 014 269 5906
Luona Oy, operatiivinen johtaja Joni Jokinen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 040 411 0691


Hätätilanteet ja päivystys

 

Yleinen hätänumero on 112, mikäli potilas on hengenvaarassa.

Myrkytystietokeskuksen numero on 0800 147 111


Yleinen hätänumero 112Myrkytystietokeskus 0800 147 111

Terveydenhuollon päivystys

Terveydenhuollon päivystysajat Keuruulla näet tästä linkistä: Seututerveyskeskus: Päivystys

Keuruun terveysaseman ollessa suljettuna, päivystys järjestetään Jyväskylässä Keski-Suomen keskussairaalan päivystyksessä.  Soita päivystyskäyntiä vaativissa tilanteissa ensin Päivystysapu 116 117 -numeroon. 

Puhelimeen vastaa sairaanhoitaja, joka arvioi, onko vamma tai vaiva sellainen, että se on hoidettava kiireellisesti Keski-Suomen keskussairaalan päivystyksessä, sekä antaa tarvittaessa hoito- ja toimintaohjeet.

Sosiaalipäivystys

Sosiaalipäivystys on ympärivuorokautinen välittömän avun tarpeeseen vastaava palvelu. Sosiaalipäivystys järjestää kiireelliset sosiaalipalvelut mm. lastensuojelu- ja perhekriisitilanteissa sekä neuvoo ja ohjaa aikuisväestöä erilaisissa sosiaalisissa ongelmissa.

Virka-aikainen sosiaalipäivystys

Yhteydenoton voi tehdä suoraan sosiaalityöntekijälle puhelinaikana. Mikäli sosiaalityöntekijää ei tavoita, voi soittaa: kaupungin puhelinvaihteeseen p. 0207 738 738, mistä puhelu ohjataan päivystävälle sosiaalityöntekijälle.

Virka-ajan ulkopuolinen sosiaalipäivystys

Kiireellisissä asioissa yhteydenotot virka-ajan (arkisin klo 8-16) ulkopuolella sosiaalipäivystykseen p. 014 266 0149.

Jyväskylän sosiaalipäivystysyksikkö vastaa virka-ajan ulkopuolisesta sosiaalipäivystyksestä koko Keski-Suomen alueella. Numeroon voi soittaa maanantaista torstaihin klo 16–24 ja perjantaista klo 16:sta sunnuntaihin klo 24:ään saakka. Muina aikoina tai mikäli sosiaalipäivystäjä ei pysty vastaamaan puheluun, päivystyksen tavoittaa yleisen hätänumeron 112 kautta.

Ota yhteyttä sosiaalipäivystykseen, kun on mm.

  • huoli lapsesta, perhetilanteesta tai kyseessä on kiirellinen lastensuojeluasia
  • akuutti lähisuhdeväkivalta tai se uhka
  • aikuisten tilanteissa (mm. huoli vanhuksen tai vammaisen kotona pärjäämisestä)
  • kun kohtaat työssäsi asiakkaita, jotka ovat mm. sosiaalityön avun tarpeessa (mm. lastensuojeluhuoli ja erilaiset aikuisten kriisitilanteet) tai haluat konsultoida ja/tai ohjata asiakkaita sosiaalipäivystykseen.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti

Turvakoti on tarkoitettu kaikenikäisille naisille, miehille ja lapsille silloin, kun kotiin jääminen on lähisuhdeväkivallan tai sen uhan vuoksi pelottavaa.
Turvakotiin voi tulla yksin tai lasten kanssa mihin vuorokauden aikaan tahansa, asuinkunnasta riippumatta. Turvakodissa oleminen on sinulle maksutonta.

Jyväskylän turvakoti, Liitukuja 2, 40520 Jyväskylä p. 050 4688 179 (24 h/vrk)

Äänekosken turvakoti, Torikatu 4, 2. krs (käynti Kelan puolelta), 44100 Äänekoski p. 050 4773 973 (24 h/vrk) 

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n sivut

Kriisikeskus Mobile

Asemakatu 2 (2 .krs)
40100 Jyväskylä
Puh: 014 266 7150, puhelimitse apua tarjolla akuuteissa elämän kriisitilanteissa.

Kriisikeskus Mobilen sivut

 


Valtakunnalliset ja paikalliset tukipuhelinnumerot psykososiaalisen tuen saamiseksi

Keuruun seurakunta

Diakoniapäivystys ilman ajanvarausta Kippavuorentie 7, tiistai ja torstai klo 13-15. Poikkeukset mahdollisia.

Voit halutessasi sopia puhelimitse ajan myös muuhun ajankohtaan. Pidetään edelleen etäisyydet ja hygienia kunnossa.

Yhteystiedot

diakoniatyöntekijät Vilho Mäkinen  puh. 040 7700 161
diakoniatyöntekijä Anneli Ruukki puh. 044 7949 724
diakoniatyöntekijä 50% Päivi Lewis puh. 044 7949 703
diakoniatyöntekijä 40% Irja Kallio puh. 044 7949 720  Haapamäki ja Pihlajavesi       

Valtakunnalliset auttavat puhelimet

Auttavaan puhelimeen voit soittaa ja keskustella ongelmistasi työntekijän kanssa luottamuksellisesti. Suomessa toimii runsaasti auttavia puhelimia, ja niitä ylläpitävät usein erilaiset järjestöt. Osa auttavista puhelimista on maksullisia.

Lasten ja nuorten puhelin p. 116 111, Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Päivystys: arkisin klo 14–20, viikonloppuisin klo 17–20

Yhteydenottoihin vastaa koulutettu vapaaehtoinen aikuinen, jolla on aikaa kuunnella. Päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia. Lasten ja nuorten puhelimessa voi kysyä tai keskustella luottamuksellisesti mistä tahansa itseä mietityttävästä asiasta. Palvelu on tarkoitettu kaikille alle 21-vuotiaille. Nettisivuilla on tarjolla myös lasten ja nuorten chatti ja kirjepalvelu.

Lisätietoja Lasten ja nuorten puhelimesta löydät nuortennetti.fi -sivuilta.

Poikien Puhelin p. 0800 94 884, Väestöliitto
Päivystys: maanantaista perjantaihin klo 13–18

Poikien Puhelin on auttava palvelu alle 20-vuotiaille pojille ja nuorille miehille. Puheluihin vastaa aikuinen, ammatillisesti poikien maailmaan perehtynyt mies. Poikien Puhelimessa nuoria autetaan kaikissa elämään liittyvissä pulmissa. Toimintaperiaatteena on antaa suoria vastauksia suoriin kysymyksiin. Puhelu on maksuton ja soittaa voi nimettömänä. Nettisivuilla on myös tarjolla chat-palvelu.

Lisätietoja Poikien puhelimesta löydät väestöliiton sivuilta.


Sekasin-chat
on valtakunnallinen keskustelualusta 10-29 -vuotiaille. Sekasin-chatissä voit keskustella mieltäsi askarruttavasta kysymyksistä tai aiheista nimettömänä ja luottamuksellisesti. Chatissa päivystävät järjestöjen ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset.Katso lisätietoja Sekasin-chatistä sekasin247.fi -sivuilta

Päivystys: maanantaista perjantaihin klo 9-24, viikonloppuisin klo 15-24.

 

Mielenterveystalon maksuton, kahdenkeskinen chat nuorille ja aikuisille

Osoitteessa www.mielenterveystalo.fi sijaitsee Milli, virtuaalinen apuri. Nyt Millin kautta pääsee myös chattaamaan ammattilaisen kanssa Koronahuoli-chattiin. 

Chatissa asioidaan anonyymisti, eikä siitä muodostu hoitosuhdetta. Chatissa vastaavat sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset HUS Psykiatriasta, joihin lukeutuu mm. sairaanhoitajia, psykologeja ja sosiaalityöntekijöitä. 
Chatissa saa apua koronapandemian aiheuttamiin mielen oireisiin kuten ahdistuneisuuteen, unettomuuteen ja stressiin. Lisäksi chatissa saa neuvoja elämäntilanteeseen liittyviin huoliin, kuten taloudelliseen pärjäämiseen, asumiseen, lasten tai läheisen vointiin, päihteiden käyttöön tai lähisuhdeväkivaltaan. 

Chat on avoinna arkisin ma-to 12-16 ja pe 12-15. Ruotsinkielistä palvelua tarjotaan sosiaalityöntekijöiden toimesta keskiviikkoisin 12-16.

Chat palvelee asiakkaitaan läpi kesän.

Katso lisätietoa Koronahuoli chatista mielenterveystalo.fi-sivuilta


Nuorten kriisipiste p. 045 3410 583
Päivystys: ajanvaraus ja neuvonta tiistaista torstaihin klo 9–11

Nuorten Kriisipiste tarjoaa luottamuksellista kriisityöntekijän kanssa käytävää keskusteluapua 12–29-vuotiaille nuorille, aikuisille, pareille sekä nuorten perheille.

Lisätietoja Nuorten kriisipisteestä saat helsinkimissio.fi-sivuilta


Vanhempainpuhelin p. 0800 92277, Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Päivystys:
maanantaisin klo 10–13 ja 17–20
tiistaisin klo 10–13 ja 17–20
keskiviikkoisin klo 10–13
torstaisin klo 14–20

Vanhempainpuhelimeen voi ottaa yhteyttä ihan missä tahansa lapsiin ja vanhemmuuteen liittyvässä asiassa. Toinen vanhempi, vapaaehtoinen tehtävään koulutettu päivystäjä, keskustelee kanssasi. Voit soittaa nimettömänä, luottamuksellisesti ja maksutta.

Lisätietoja Vanhempainpuhelimesta saat mll.fi-sivuilta


Valtakunnallinen kriisipuhelin
auttaa terveydellisissä ja sosiaalisissa ongelmissa. Palvelun tuottaa Suomen mielenterveysseura. Suomeksi: 09 2525 0111arkisin klo 9.00–07.00, viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 15.00–07.00. Puhelimeen vastaavat kriisityöntekijät sekä koulutetut vapaaehtoiset. Soittaa voi nimettömänä. Puhelu maksaa operaattorin perimän hinnan verran. Palvelun tuottaa Suomen mielenterveysseura.


Valtakunnallinen mielenterveysneuvonta p. 0203 91920
, Puhelun hinta 8,35 senttiä / puhelu + 16,69 senttiä minuutti. Kuntoutusneuvojat vastaavat ma, ti, to, pe klo 9-14 ja ke klo 9-16. Maksuton vertaistukipuhelin p. 0800 177599. Kokemusasiantuntijat vastaavat ma-pe klo 10-15. Palvelun tuottaa Mielenterveyden keskusliitto.


Nollalinja
on auttava puhelin lähisuhdeväkivaltaa tai naisiin kohdistuvaa väkivaltaa tai niiden uhkaa kokeneille, heidän läheisilleen ja ammattilaisille. p. 080 005 005 (valtakunnallinen, maksuton, auki 24/7). Palvelun tuottaa Setlementti Tampere.


Kirkon keskusteluapu
Auttava puhelin p. 0400 22 11 80, avoinna joka ilta klo 18 alkaen, pe-la öinä 03 saakka, muina päivinä 01 saakka. Myös chat-, netti-, ja kirjepalvelu. Palvelun tuottaa Suomen Ev.lut. kirkko.


Peluuri
on peliongelmissa pelaajia ja läheisiä auttava nimetön ja maksuton auttava puhelin, joka palvelee arkisin klo 12−18 numerossa 0800 100101, ruotsiksi maanantaisin. Palvelun tuottavat A-klinikkasäätiö ja Sininauhaliitto.

Velkalinja p. 0800 98009, arkisin klo 10-14 (maksuton). Palvelun tuottaa Takuusäätiö.


Valtakunnallinen päihdeneuvonta
24/7 p. 0800 90045 (maksuton ja anonyymi)

AA:n auttava puhelin päihteiden käyttäjille p. 09 750 200 palvelee klo 9−21. 

NA:n infopuhelin päihteiden käyttäjille palvelee klo 18−20 numerossa 050 307 7597

Kriisikeskus Mobile puh. 014-266 7150                            


KORONAINFOA, kun korona ahdistaa

Tietoa koronaviruksesta – valtakunnallinen puhelinneuvonta 0295 535 535

Valtion yhteinen puhelinneuvonta ja chat on auki arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15. Puhelinneuvonnasta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa. Soittaminen numeroon maksaa normaalin paikallisverkko- tai matkapuhelinmaksun.

Lisätietoa puhelinneuvonnasta ja chatista saat valtioneuvosto.fi -sivuilta.

Kysymyksiä voi lähettää myös tekstiviestitse numeroon 050 902 0163. Tekstiviestipalvelu on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät esimerkiksi kuulovamman tai muun syyn vuoksi voi puhua puhelimessa.

Koronavirukseen liittyvä huolen ja epävarmuuden sietäminen (mielenterveystalo.fi)

Turvakodit ja avopalvelut (ksetu.fi)

Nuorten mielenterveystalo.fi

 


Keuruun peruskoulut ja lukio jatkavat lähiopetuksessa

Toiminnassa huomioidaan opetus- ja kulttuuriministeriön, Opetushallituksen ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamat ohjeistukset ja suositukset. Tilannetta seurataan aktiivisesti ja koulut informoivat koteja koulukohtaisista toimintatavoista.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin koronanyrkissä on todettu, että altistuneiden karanteenimääräyksistä luovutaan pääosin KSSHP:n alueella pahentuneen koronatilanteen vuoksi. Tämä tarkoittaa, että sairastuneiden altistamia henkilöitä ei laiteta enää karanteeniin vaan he voivat mennä päiväkoteihin, kouluihin ja työpaikoille ollessaan oireettomia. Oireisen ihmisen täytyy aina jäädä kotiin, vähintään viiden päivän ajaksi. Mikäli oireet pitkittyvät yli viisi vuorokautta, pitää ottaa yhteyttä omaan terveyshuoltoon.

Taudin jäljitys keskitetään jatkossa terveydenhuollon yksiköihin, hoivalaitoksiin ja riskiryhmien asumisyksiköihin. Näin pystytään varmistamaan terveydenhuoltohenkilöstön riittävyys.
Kansalaisia muistutetaan, että jäljitysyksikkö ottaa yhteyttä, kun virallinen PCR -testin on positiivinen. Huomioitavaa on, että pahentuneen koronatilanteen vuoksi tähän voi kulua useita päiviä. Ehdottoman tärkeää on, että positiivisen PCR -testituloksen saanut jää omaehtoiseen karanteeniin odottamaan jäljitysyksikön soittoa.

Koronanyrkki suosittelee noudattamaa THL:n 13.1.2022 tekemää toimintaohjetta kansalaisille mm. koronatestauksiin ja kotitesteihin liittyen: Koronatestit ja kontaktien välttäminen alueilla, joilla testaus ja jäljitys on ruuhkautunut - THL

Lue myös THL:n 14.1.2022 antama suositus varhaiskasvatukseen, kouluihin ja oppilaitoksiin:  THL päivitti suositustaan koronan altistumistilanteista varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja oppilaitoksissa - Uutinen - THL

Maskisuositus

Maskin käyttöä suositellaan 12 vuotta täyttäneille koko maassa. Koulu tiedottaa omista käytännöistään kaikkia oppilaita ja huoltajia. Peruskoulussa maskisuositusta toteutetaan luokka-asteittain riippumatta yksittäisten oppilaiden iästä. Jos koululla on yhdysluokkia tai 6.lk oppilaiden kanssa samassa ryhmässä opiskelee 3-5-luokkalaisia, maskisuositus koskee myös heitä. Kasvomaskit jaetaan myös kaikille koulukuljetusoppilaille.
Kouluaikana ja koulukuljetuksissa käytettävät kertakäyttömaskit järjestetään kouluille kaupungin toimesta. Oman kangasmaskin käyttö on sallittua, mutta ne hankitaan itse, ja niiden käytön ja puhdistuksen tulee olla ohjeiden mukaista.

Lisätietoa:

Ajankohtaista koronaviruksesta - covid-19 (Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivut)

Opetustoimi ja koronavirus (Opetushallituksen sivut)

Varhaiskasvatukseen, kouluille, oppilaitoksille ja korkeakouluille päivitetyt suositukset koronaviruksen ehkäisemiseksi (Opetus- ja kulttuuriministeriön sivut)

Esi- ja perusopetuksessa ja muussa perusopetuslain mukaisessa opetuksessa oppilaan tulee osallistua opetukseen, jollei hänelle ole erityisestä syystä tilapäisesti myönnetty vapautusta. Lupaa poissaoloon tulee siis aina hakea ja koulu/rehtori harkitsee, onko luvan myöntämiselle perusteita. Koulut tiedottavat tarkemmin luvan hakemisen tavoista Wilman kautta.

Koulutyössä on syytä huomioida seuraavat asiat

  1. Kouluun ei saa tulla sairaana.

  2. Riskiryhmään kuuluvat: Vaikea koronavirustauti on äärimmäisen harvinainen lapsilla, eikä sen riski ole lisääntynyt terveillä eikä niillä lapsilla ja nuorilla, joiden perussairaus on hoitotasapainossa. Hoitava lääkäri arvioi voiko lapsi, jolla tai jonka perheenjäsenellä on vaikea perussairaus tai joka tarvitsee säännöllistä puolustuskykyä lamaavaa lääkitystä, palata kouluun tai varhaiskasvatukseen.

  3. Vaikean koronavirustaudin riskiryhmään kuuluvat ne lapset, joiden perussairaus muutenkin aiheuttaa suurentuneen riskin vakaville infektioille. Kouluissa tai varhaiskasvatuksessa työskentelevien osalta toimenpiteet perustuvat työnantajan tekemään riskinarvioon. Työterveyshuolto tukee työnantajaa riskinarviossa.
    Vakavan koronavirustaudin riskiryhmät (Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen sivut)

  4. Tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää. Tähän pyrimme kaikin keinoin, mutta käytännön koulu- ja kasvatustyössä tätä on vaikea toteuttaa. Lähikontakteja syntyy helposti mm. koulukuljetuksissa, eikä niitä pystytä kokonaan poistamaankaan. Koulukuljetuksia suorittaville autoilijoille Keuruun kaupunki on antanut vahvan suosituksen kasvomaskin käyttämiselle.

  5. Hyvä ja oikein toteutettu käsi- ja yskimishygienia estää tartuntoja:
  • Sekä lapset että aikuiset pesevät kätensä aina tullessaan kouluun sekä ennen kotiinlähtöä. Lisäksi kädet pestään ennen ruokailua, aina ulkoa sisälle tullessa, sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset.

  • Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin.  Jos käsienpesumahdollisuutta ei ole, käytetään käsihuuhdetta. Käsihuuhdetta tulee olla helposti saatavilla. Lasten käsihuuhteen käyttö tapahtuu aikuisen valvonnassa.

  • Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen.
  • Maskien käytöstä annetaan erilliset ohjeet tilanteen niin vaatiessa.

Lisätietoja kouluittain antavat:

Keuruun ala-asteen rehtori Reijo Seppänen, p. 040 513 5830

Keuruun yhteiskoulun yläkoulun rehtori Jukka Oikarinen, p. 040 513 5822

Einari-Vuorelan koulun rehtori Nina Myllykangas, p. 0400 365 737

Haapamäen yhteiskoulun rehtori Jukka-Pekka Ärling, p. 040 847 0951

Pihlajaveden ala-asteen rehtori Anu Vesterlin, p. 0400 153 510

Pohjoislahden ala-asteen rehtori Jane De Monte, p. 040 751 8280

Lukion rehtori Vesa Leinonen, p. 040 513 5823 

Oppilashuolto

Oppilashuoltopalvelut järjestetään normaalisti.

Yhteystiedot:

Koulupsykologi Hannele Komulainen, p. 040 194 8620

Koulukuraattori (Haapamäki) Elsi Niemi, p. 0400 253 111

Koulukuraattori Anneli Lievonen, p. 0400 350 416


Koronatiedote varhaiskasvatuksessa

Varhaiskasvatus ja esiopetus Keuruulla toimivat normaalisti. Varhaiskasvatuksen kaikissa yksiköissä noudatetaan AVIn antamien määräysten lisäksi THL:n ja OKM:n ohjeistuksia. Ohjeiden noudattaminen merkitsee muun muassa seuraavia asioita:

  • kokoontumisia ei järjestetä. Tällä tavoin vältämme eri ryhmien väliset kontaktit ja liian suuren väkimäärän kokoontumisen samoihin tiloihin
  • vanhempien ja yhteistyökumppaneiden kanssa pidettävät palaverit suositellaan pidettäväksi etäyhteyksillä. Mikäli jostain syystä joudutaan kokoontumaan samoihin tiloihin, henkilökunta käyttää maskia ja maskin käyttöä suositellaan myös muille osallistujille
  • terapeutit ja muut lapsen kasvun ja kehityksen tukemisen kannalta välttämättömät yhteistyökumppanit saavat käydä päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa
  • uimahallissa ja muissa liikuntatiloissa saa käydä lapsiryhmien kanssa tiukkaa hygieniaohjeistusta noudattaen

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin koronanyrkissä on todettu, että altistuneiden karanteenimääräyksistä luovutaan pääosin KSSHP:n alueella pahentuneen koronatilanteen vuoksi. Tämä tarkoittaa, että sairastuneiden altistamia henkilöitä ei laiteta enää karanteeniin vaan he voivat mennä päiväkoteihin, kouluihin ja työpaikoille ollessaan oireettomia. Oireisen ihmisen täytyy aina jäädä kotiin, vähintään viiden päivän ajaksi. Mikäli oireet pitkittyvät yli viisi vuorokautta, pitää ottaa yhteyttä omaan terveyshuoltoon.

Taudin jäljitys keskitetään jatkossa terveydenhuollon yksiköihin, hoivalaitoksiin ja riskiryhmien asumisyksiköihin. Näin pystytään varmistamaan terveydenhuoltohenkilöstön riittävyys.
Kansalaisia muistutetaan, että jäljitysyksikkö ottaa yhteyttä, kun virallinen PCR -testin on positiivinen. Huomioitavaa on, että pahentuneen koronatilanteen vuoksi tähän voi kulua useita päiviä. Ehdottoman tärkeää on, että positiivisen PCR -testituloksen saanut jää omaehtoiseen karanteeniin odottamaan jäljitysyksikön soittoa.

Koronanyrkki suosittelee noudattamaa THL:n 13.1.2022 tekemää toimintaohjetta kansalaisille mm. koronatestauksiin ja kotitesteihin liittyen: Koronatestit ja kontaktien välttäminen alueilla, joilla testaus ja jäljitys on ruuhkautunut - THL

Lue myös THL:n 14.1.2022 antama suositus varhaiskasvatukseen, kouluihin ja oppilaitoksiin:  THL päivitti suositustaan koronan altistumistilanteista varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja oppilaitoksissa - Uutinen - THL

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksun hyvitys

Keuruun sivistyslautakunta on kokouksessaan 16.12.21 päättänyt, että varhaiskasvatuksen asiakasmaksusta myönnetään maksuhyvitys, kun varhaiskasvatuspalvelujen piirissä olevalle lapselle määrätään tartuntatautilain mukainen karanteeni. Maksuhyvitys myönnetään niiltä päiviltä, jotka on merkitty lapsen karanteenipäätökseen, ja jotka lapsi on ollut tosiasiallisesti poissa varhaiskasvatuspalveluista. Maksuhyvitystä varten perheen pitää esittää lapsen karanteenipäätös. Maksuhyvityskäytäntö on voimassa 30.6.2022 saakka.
Karanteeniin määrätyn lapsen vanhempien on myös hyvä muistaa, että mikäli karanteenissa oleva lapsi on alle 16-vuotias, on hänen huoltajillaan mahdollisuus saada tartuntatautipäivärahaa lapsen karanteenin ajalta.

Esiopetus karanteenin aikana

Mikäli esiopetusikäinen lapsi määrätään karanteeniin, on lapsella oikeus saada esiopetusta myös karanteenin aikana. Tällöin esiopetus tapahtuu etäopetuksena. Etäopetuksesta tarkempaa tietoa saa lapsen oman esiopetusryhmän opettajalta tai päiväkodin johtajalta. Karanteenissa olevalla esiopetusikäisellä lapsella on myös oikeus kaupungin kustantamaan ruokapakettiin. Ruokapaketeista ja niiden hakemisesta voi kysyä päiväkodin johtajalta.

Keuruun kaupungin varhaiskasvatuksessa toimitaan koronaepidemian ajan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus-ja kulttuuriministeriön ohjeitten mukaisesti.

Tämän ohjeen tarkoitus on tukea varhaiskasvatuksen toimintayksiköitä toteuttamaan turvallinen varhaiskasvatus lapsille ja henkilökunnalle koronaepidemian aikana. Ohjetta noudattamalla voidaan vähentää tartuntariskiä varhaiskasvatuksen yhteydessä.

Varhaiskasvatukseen ei saa tulla sairaana

Kenenkään lapsen tai aikuisen ei pidä tulla varhaiskasvatukseen, jos hänellä on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Jos lapsi sairastuu päivän aikana, oireinen lapsi siirretään välittömästi erilliseen tilaan odottamaan vanhempaa aikuisen valvonnassa. Sairastunutta lasta valvova aikuinen huolehtii lapsen lisäksi myös omasta turvallisuudestaan valvonnan aikana. Oireisten tulee olla yhteydessä omalle terveysasemalleen ja toimia sieltä saatujen ohjeiden mukaan.

Alle 12-vuotiaan lapsen lieviä virusinfektion oireita voi seurata kotona ilman testaamista. Oireet ovat lieviä, jos lapsi on virkeä ja jaksaa leikkiä ja puuhailla, vaikka hänellä olisikin nuhaa, yskää ja kuumetta. Lapsen tulisi kuitenkin välttää perheen ulkopuolisia kontakteja, kunnes oireet ovat merkittävästi helpottaneet.

Varhaiskasvatusikäistä testataan koronaviruksen varalta erityisesti silloin, kun lapsella on oireita ja

  • hänen tiedetään altistuneen varmistetulle koronatapaukselle edeltävän kahden viikon aikana
  • lapsen perhepiirissä on rokottamattomia 16 vuotta täyttäneitä tai henkilöitä, joiden immuunisuoja koronaa vastaan on puutteellinen.

Jos lapsen oireet vaativat lääkärin arviota, tämä voi samalla arvioida koronatestin tarpeellisuuden.

Voit harkintasi mukaan viedä lapsen koronatestiin, kun epäilet koronavirusinfektiota.

Voit testata lapsen myös antigeenikotitestillä. Kotitestin positiivinen tulos tulisi varmentaa terveydenhuollossa tehtävällä testillä. Kotitestin tulos on luotettavampi, jos testi toistetaan useana peräkkäisenä päivänä tai 2-3 päivän välein.

Lapsi voi palata varhaiskasvatukseen, kun hän on selvästi paranemassa ja oireet vähenemässä. Kuten muissakin virusinfektioissa, myös koronassa tartuttavuus vähenee nopeasti oireiden alkamisen jälkeen. Jälkinuha tai -yskä voi jatkua pitkäänkin tuoreen hengitystieinfektion jälkeen.

Jos lapsella on allerginen nuha, yksittäisiä aivastuksia tai jos hänen nenänsä alkaa vuotaa ulos mennessä, mutta oireilu loppuu sisätiloissa, hän voi tulla varhaiskasvatukseen, kunhan hänen yleistilansa on muuten normaali eikä infektio-oireita ole.

Riskiryhmään kuuluvat

Vaikea koronavirustauti on äärimmäisen harvinainen lapsilla, eikä sen riski ole lisääntynyt terveillä eikä niillä lapsilla ja nuorilla, joiden perussairaus on hoitotasapainossa. Vaikean koronavirustaudin riskiryhmään kuuluvat ne lapset, joiden perussairaus muutenkin aiheuttaa suurentuneen riskin vakaville infektioille.

Varhaiskasvatuksessa työskentelevien osalta toimenpiteet perustuvat työnantajan tekemään riskinarvioon. Työterveyshuolto tukee työnantajaa riskinarviossa.

Tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana (Katso tietoja koronaviruksesta Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen sivuilta). Varhaiskasvatuksessa vältetään tilanteita, joissa ollaan suorassa kosketuksessa muiden kuin oman lapsiryhmän lasten ja aikuisten kanssa.

  • Isoja yhteistilaisuuksia kuten juhlia ja retkiä ei järjestetä.
  • Muiden kuin lasten ja varhaiskasvatuksen henkilökunnan oleskelua varhaiskasvatuksen alueella vältetään. Ryhmäkohtaisesti voidaan sopia esim. lasten tuonnista ja hakemisesta siten, että vanhemmat eivät tule päiväkoteihin sisään
  • Hygienian tehostamisesta huolimatta on tärkeää huolehtia, että lapsi saa tarvitsemansa aikuisen läheisyyden, turvan ja vuorovaikutuksen mahdollisimman samalla tavalla kuin ennenkin.
  • Henkilökunnan kokoontumisia tulee välttää, työskennellään vain omassa ryhmässä ja muiden ryhmien työntekijöiden kanssa viestitään puhelimen avulla tai turvaetäisyyttä noudattaen
  • Varhaiskasvatuksessa henkilöstö toimii saman lapsiryhmän kanssa.
  • Henkilöiden välisistä turvaväleistä ei olla antamassa määräyksiä, ryhmiä ei tarvitse jakaa vaan väljyyttä haetaan tilajärjestelyillä. Ulkoilua porrastetaan ja toisten ryhmien tiloissa ei vierailla.
  • Henkilöstö ei pääsääntöisesti siirry edestakaisin yksiköstä toiseen tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi.
  • Varhaiskasvatuksessa tapahtuva toiminta ei ole kokoontumislain mukainen yleinen kokous tai yleisötilaisuus. Toimintaan ei sovelleta mahdollisia kokoontumisrajoituksia.
  • Ryhmäkokoja ja henkilöstömitoitusta koskeva sääntely on voimassa sellaisena kuin se on voimassa varhaiskasvatusta koskevassa lainsäädännössä.

Hyvä käsi- ja yskimishygienia estää tartuntoja

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana (Katso tietoja koronaviruksesta Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen sivuilta). Oikein toteutettu yskimis- ja käsihygienia estää tartuntoja.

  • Sekä lapset että aikuiset pesevät kätensä aina tullessaan varhaiskasvatukseen sekä ennen kotiinlähtöä. Lisäksi kädet pestään ennen ruokailua, aina ulkoa sisälle tullessa, sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin.
  • Jos käsienpesumahdollisuutta ei ole, käytetään käsihuuhdetta. Käsihuuhdetta tulee olla helposti saatavilla. Lasten käsihuuhteen käyttö tapahtuu aikuisen valvonnassa.
  • Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen.
  • Maskien käyttöä ei suositella koulussa tai varhaiskasvatuksessa.

Siivous

Noudatetaan Työterveyslaitoksen siivousohjeita. Tukipalvelujen tehostetun siivouksen lisäksi myös varhaiskasvatuksen henkilökunta huolehtii kriittisten kosketuspintojen hygieenisyydestä.

  • Pyyhitään kosketuspinnat, kuten ovenkahvat, käsinojat ja pöydät, valokatkaisijat ja hanat vähintään päivittäin, mielellään kahdesti päivässä.
  • Yhteiskäytössä olevien työvälineiden, kuten näppäimistöjen, tablettien tai askartelutarvikkeiden (sakset ym.) käyttöä vältetään tai ne puhdistetaan aina käyttäjien välillä.
  • Omia leluja ei toistaiseksi tuoda varhaiskasvatukseen.

Jos varhaiskasvatuksessa todetaan koronavirustartunta

Tartuntaketjujen selvitystyö kuuluu kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavalle lääkärille. Jos koronavirustartunta todetaan jollakulla varhaiskasvatuksessa, selvitetään, onko tapahtunut altistumista, ja altistuneet jäljitetään. 

Oireisen ihmisen täytyy aina jäädä kotiin, vähintään viiden päivän ajaksi. Mikäli oireet pitkittyvät yli viisi vuorokautta, pitää ottaa yhteyttä omaan terveyshuoltoon.

Lisätietoja antavat

varhaiskasvatuksen vastaava Ulla Nybacka, p. 0400 429 543
varhaiskasvatuksen vastaava Paula Vulli, p. 0400 785 572

Väliaikainen epidemiatuki - KELA

Epidemiatuki korvaa niiden henkilöiden ansionmenetystä, jotka joutuvat epidemian aikana ottamaan palkatonta vapaata työstään lapsen hoitamisen takia. Tukea maksetaan myös ulkomailta Suomeen saapuville henkilöille, jotka on ohjattu karanteeninomaisiin olosuhteisiin ja jotka joutuvat tämän takia ottamaan palkatonta vapaata työstään.

Jotta voit saada tukea, sinulla pitää olla Suomessa voimassa oleva työ- tai virkasuhde. 

  • Tukea voi saada, jos hoidettava lapsi
  • on varhaiskasvatuksen piirissä
  • esiopetuksessa
  • perusopetuksen 1.–3. luokalla
  • perusopetukseen valmistavassa opetuksessa
  • saanut päätöksen erityisen tuen tarpeesta tai pidennetystä oppivelvollisuudesta

Katso tietoa väliaikaisesta epidemiatuesta Kelan sivuilta


Vapaa-aikapalvelujen hallinnoimat tilat

Sisätiloissa voidaan järjestää sellaisia yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joissa kaikille osallistujille on osoitettu istumapaikat ja käytössä on enintään 75 % käytettävissä olevien istumapaikkojen määrästä. Määräys (avi 3.2.2022) on voimassa ajalla 5.2. – 18.2.2022. Ulkona järjestettäviä yleisötilaisuuksia tai yleisiä kokouksia ei rajoiteta.

Täältä löydät terveysturvallisuuden takaamiseksi tehdyt toimintasuunnitelmat vapaa-aikatilojen käyttäjille. 
Linkki meidän korona-artikkeliin (keuruunvapaa-aika.fi)

Perustoiminnassa, kuten kirjastolla, uimahallilla ja nuorisotiloilla ei ole rajoituksia, eikä niissä edellytetä toistaiseksi koronapassia. Yleisissä tiloissa on vahva maskisuositus.

Avi:n 21.1.2022 tiedotteessa tilojen hallinnoijaa edellytetään tekemään kirjallinen suunnitelma siitä, millä toimilla se estää asiakkaiden tai osallistujien välisen lähikontaktin aiheuttamaa tartuntariskiä. Vapaa-aikapalvelut vastaa kirjallisten suunnitelmien laatimisesta hallinnoimistaan tiloista. Toimijat voivat tehdä vielä omaa toimintaansa koskevat tarkemmat suunnitelmat.

Lisätietoa voimassa olevista rajoituksista aluehallintoviraston sivuilta

Lisätietoa

 

Kulttuuripalvelut

Kulttuuritalo Kimarassa suositellaan edelleen kasvomaskien käyttöä ja riitävien turvavälien noudattamista. Jokaisen tilaisuuden järjestäjä ja tilan varaaja vastaa itsenäisesti näiden ohjeistusten noudattamisesta. Kulttuuritoimi ei ohjeista tilaan erillisiä kokoontumisrajoituksia, niistä päättää tilaisuuden järjestäjä voimassa olevien viranomaismääräysten ja harkintansa mukaan.

Väliaikakahvitusten osalta tilaisuudet katsotaan tapauskohtaisesti.

Lisätietoja kulttuurisihteeri Virva Asp, puh. 040 716 0681, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Liikuntapalvelut

Liikuntapaikat ovat avoinna normaalisti. Seurat ja tapahtumajärjestäjät huolehtivat koronarajoitusten noudattamisesta omassa toiminnassaan. Vapailla ajoilla jokainen huolehtii vastuullisesti omasta toiminnastaan kuten muuallakin.

 

Erityisliikunta

Lisätietoja ryhmistä kaupungin vapaa-aikapalvelujen sivulta. 

 

Koulujen liikuntasalit ja muut sisäliikuntatilat

Maskia suositellaan muuten kuin itse liikuntasuorituksessa. Liikuntasaleissa kaupungin korona tiimin suositus max 20 hlö aikuisten (yli 16v ryhmissä).

Seurat noudattavat lajiliittojen ohjeistusta sekä kokoontumisrajoitusta peli- ja kilpailutapahtumissa. Sisäliikuntatiloissa voidaan järjestää sellaisia yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joissa kaikille osallistujille on osoitettu istumapaikat ja käytössä on enintään 75 % käytettävissä olevien istumapaikkojen määrästä. Määräys (avi 3.2.2022) on voimassa ajalla 5.2. – 18.2.2022.

 

Uimahallin aukiolo

Yleisissä tiloissa kahvio ja pukuhuoneet suositellaan maskin käyttöä. Turvavälit ylläpidetään kaikissa hallin tiloissa.

Uimahallin yleisissä tiloissa, kahviossa ja pukuhuoneissa on maskisuositus. Uimahalliin ei ole koronapassivaatimusta, mutta kaikki pukukaapit eivät ole käytössä.

Tiedotamme liikuntaryhmistä nettisivuillamme (keuruunvapaa-aika.fi).

Uimahallin aukioloajat löydät täältä (keuruunvapaa-aika.fi).

 

Jäähalli

Maskisuositus muualla kuin jäällä. Jäähallissa voidaan järjestää sellaisia yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joissa kaikille osallistujille (yleisö) on osoitettu istumapaikat ja käytössä on enintään 75 % käytettävissä olevien istumapaikkojen määrästä. Määräys (avi 3.2.2022) on voimassa ajalla 5.2. – 18.2.2022.

Jäähallin toimintasuunnitelma ja ohjeistus terveysturvalliseen harrastamiseen. 

https://www.keupa.fi/koronatilanteen-vaikutukset-toimintaan/

 

Haapamäen kuntosalin aukiolo

Kuntosali on avoinna, ulko-ovi on avoinna klo 6.00 – 20.30 joka päivä. Hälyytykset menevät päälle klo 21.30, joten ennen sitä on poistuttava.

Käyttäjiä ohjeistetaan käyttämään kuntosalia vain terveenä ja puhdistamaan laitteistot kontaktipinnoilta aina käytön jälkeen salilta löytyvällä densifioivilla puhdistusaineilla.

________________________________

Liikuntapaikkojen osalta seuraamme valtioneuvoston ja avi:n ohjeita ja tiedotamme tarvittaessa lisää käyttäjiä liikuntapaikoilla ja nettisivuilla www. keuruunvapaa-aika.fi

  • Ulkoliikuntapaikat ja kuntolaitteet Tervan liikuntapuistossa ja Kurkisaaren perhepuistossa ovat normaalisti käytössä! Voit ulkoilla, syödä eväitä ja paistaa laavulla makkaraa Keurusselän Liikuntapuistossa. Kurkisaaren perhepuistossa on kuntoilulaitteita, lasten kiipeilyteline ja mahdollisuus käydä piknikillä (pöytä ja penkit), nuotiopaikka (omat puut mukaan).

Vinkit keuruulaisiin ulkoilmakohteisiin (keuruunvapaa-aika.fi) - muista pitää turvallinen väli kanssakulkijoihin
Kotijumppaa ja ulkoilmatreenivideoita (keuruunvapaa-aika.fi)
Vinkkejä liikunnallisiin aktiviteetteihin ja puuhaa koteihin (keuruunvapaa-aika.fi)

Tied. vapaa-aikapäällikkö Heli Peltola p. 040 827 2753, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Nuorisopalvelut

Nuorisotilat (Kipinä ja Haapamäki) avoinna normaalisti ja nuorten ryhmätoiminta pyörii. Noudatetaan yleisiä terveysturvallisia ohjeita toiminnassa.

Huolehdi käsihygieniasta ja turvaväleistä. Käytä maskia ja tule vain terveenä paikalle.

Tiedustelut
nuoriso-ohjaaja Annika Korpinen p. 040 717 3451, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
ja nuoriso-ohjaaja Niina Savilahti, p. 040 512 6348, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Koulunuorisotyöntekijä tavoitettavissa Keuruun ja Haapamäen yläkouluilla arkipäivisin.
Koulunuorisotyöntekijä Joni Martikainen 050 3227484, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Etsivä nuorisotyö on vapaaehtoinen ja maksuton palvelu kaikille 15-29-vuotiaille keuruulaisille nuorille. Etsivä nuorisotyö toimii tällä hetkellä normaalisti. Voidaan tavata yleisiä ohjeistuksia noudattaen.  Etsivä nuorisotyöntekijä auttaa nuorta löytämään ne palvelut ja polut, joita nuori tarvitsee päästäkseen eteenpäin. Yhteydessä etsivään nuorisotyöntekijään voit olla esimerkiksi silloin, kun
• Jos olet jäänyt tai jäämässä työelämän ja opintojen ulkopuolelle.
• Tarvitset ohjausta ja tukea elämäntilanteeseesi.
• Et oikein tiedä mihin suuntaan lähdet elämässä seuraavaksi.
• Tarvitset apua palvelujen saavuttamiseksi.
• Tarvitset apua arjen taidoissa.

Etsivä nuorisotyö on tavoitettavissa myös Discordissa (Etsivä Laura Keuruu#3166)
Instagramissa @keuruunetsiva
Etsivät nuorisotyöntekijät:
Laura Aronen p. 040 184 7655, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Miika Vuoriaho p. 050 338 1541Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Vapaa-aikatoimisto

Ota yhteyttä puhelimitse, viestillä tai sähköpostilla.
Seuraa tiedotusta: www.keuruunvapaa-aika.fi
Fb Keuruun vapaa-aika
IG nuorisotalo_kipina
IG: keuruunetsiva
Face: Nuorisotalo Kipinä/Keuruun Nuorisopalvelut
Snapchat: etsivalaura
Discord chat: https://discord.gg/5rNccba

www.keuruunvapaa-aika.fi

 


Kansalaisopisto

Kansalaisopiston aikuisten ryhmät palaavat lähiopetukseen helmikuun alusta alkaen. OKM:n antama etäopetussuositus päättyy 31.1.2022, joten tiistaista 1.2. alkaen myös aikuisten ryhmäopetus saa toimia lähiopetuksena.

Maanantaihin 31.1. saakka aikuisten ryhmät toimivat joko etäopetuksena tai ovat tauolla. Koska tautitilanne ei vielä ole ohi, on erittäin tärkeää noudattaa huolellisesti hygieniaohjeita, turvavälejä ja maskisuositusta. Sairaana ei saa osallistua kansalaisopiston kursseille

Musiikkiopisto

Musiikkiopiston opetus jatkuu normaalisti lähiopetuksena. Opetuksessa noudatetaan voimassaolevia turvallisuusohjeita.

Lisätietoa puh. 0400 355876 / Tiiu Tuominen


Kirjasto

Katso Keuruun kirjastojen ajankohtaiset aukioloajat tämän linkin takaa.

Aukioloaikojen muutokset mahdollisia pandemiatilanteen mukaan.

 

Yksityisten tilaisuuksien (kokoukset ym.) järjestäminen kirjaston tiloissa on mahdollista rajoitukset huomioiden.

Kirjastoissa voi asioida ja viettää aikaa. Istumapaikkoja on harvennettu ja asiakaskoneiden näppäimistöt puhdistetaan säännöllisesti.

Tulethan vain flunssaoireettomana, turvavälit ja käsihygienia huomioiden. Käsidesiä on tarjolla kaikissa kirjastoissa. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä kaikessa asioinnissa. 

  • Seuraa nettisivuja keuruu.fi/kirjasto
  • Somessa Facebook & Instagram @keuruunkirjasto
  • Kirjaston YouTube-kanavalle pääset tästä linkistä.
  • Varausten tekeminen ja muu etäasiointi
  • Varauksia voit tehdä itse verkkokirjastossa. Varaamiseen tarvitset kirjastokortin numeron ja pin-koodin. Jos omatoiminen varaaminen ei ole mahdollista, voit myös ottaa kirjastoon yhteyttä sähköpostilla tai puhelimella ja pyytää varaamaan tai etsimään valmiiksi toivomaasi aineistoa.
  • Kaikissa tapauksissa saat tekstiviestillä saapumisilmoituksen, kun varauksesi on noudettavissa. Voit myös pyytää läheisiä hakemaan varaukset puolestasi omalla kirjastokortillasi.
  • Varaukset ja uusinnat verkkokirjastossa keski.finna.fi , tai ottamalla yhteyttä kirjastoon.
    Meihin saa yhteyden:  
  • sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / kirjasto.Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
  • puhelimella 0400 190 540 (Keuruu) ja 0400 227 090 (Haapamäki)

Keuruun perusturvayksiköt - ohjeistus:

  • Keuruun perusturvan palveluissa toimitaan THL:n ohjeistusten mukaan. 
  • Keski-Suomen sairaanhoitopiiri vastaa päivittäin Keski-Suomen osalta tilannekuvasta ja perusturva seuraa tarkasti tilannetta ja ohjeistuksia ja muutoksiin reagoidaan tarpeen mukaan

Päiväkeskustoiminta:

  • Lehtiniemen päiväkeskuksessa on toimintaa ja ruokasali on avoinna ikääntyneille ruokailijoille klo 10.30-12.
  • Metsätähdessä Haapamäellä päiväkeskuksen toiminta on käynnistynyt

Vierailut asumisyksiköissä:

  • Asumisyksiköiden (Lehtiniemi, Seiponranta, Tuurilakoti, Runokulma, Metsätähti) vierailuihin liittyen tämän hetken linja:
    Keski-Suomen maakunnallisen koronanyrkin ohjeistuksen mukaisesti taudin jäljitys keskitetään jatkossa terveydenhuollon yksiköihin, hoivalaitoksiin ja riskiryhmien asumisyksiköihin. Tällä pyritään varmistamaan sote-henkilöstön riittävyys. Katso rajoitukset alta.
  • Keuruulla vanhus- ja vammaispalveluissa tilanne on tällä hetkellä hallinnassa ja oma hygieniahoitaja tekee sujuvaa yhteistyötä terveydenhuollon tartuntatautiviranomaisten ja yksiköiden henkilöstön kanssa. Rokotuskattavuus on asumisyksiköissämme erinomainen.  

    Tällä hetkellä rajoituksia on seuraavasti:

    Lehtiniemessä Suvantokodissa on todettu kaksi uutta positiivista jatkotartuntaa. Vierailuja rajoitetaan 6.2.22 saakka.
    Yksikön asukkaiden omaisiin ollaan yhteydessä. Negatiivisen koronatestituloksen aiemmin saaneet asiakkaat testataan 2.2. tartuntatautilääkärin ohjeiden mukaisesti.

    Runokulmaan ei ole asetettu vierailurajoituksia. 

           Navikan kehitysvammaisten työtoiminta tauolla ti 4.2. saakka koronatapauksen vuoksi. Puu- ja kuntouttavatoiminta on toiminnassa.


Keuruun perusturvan palveluohjaus

  • Lapsiperheet                    
    Hanna Niinilampi p. 040 573 2362   
  • Nuoret aikuiset
    Toni Tervola p. 0400 176 345
    Ella Koivuranta p. 040 7206 316
  • Vammaispalvelut                     
  • Aila Hallinen p. 040 746 6067
  • Työttömät, aikuiset                 
  • Annalotta Onni p. 0400 232 115
  • Vanhuspalvelut                         
  • Kirsi Saarelainen 0400 405 755
  • Toimeentulotuki
  • Kela 020 692 207

  • Keuruun kaupungin kotisivut
  • Keuruun kaupungin tiedotus koronaviruksen aiheuttamista järjestelyistä.
  • Keuruun kaupungin kotisivulle päivitetään jatkuvasti ajankohtaista tietoa esimerkiksi kauppa- ja muuta asiointiapua tarjoavista yrityksistä ja yhdistyksistä sekä psykososiaalista tukeva tarjoavista auttavista puhelinnumeroista.                                                                                                               

  • KAHVILA SATUMAA 
    p. 014 771 533 / 044 278 5508
    Nouto tai kotiinkuljetus. Maksupääte kulkee mukana. Lounassetelit käyvät.

    BARBAARI – Teollisuustie 6, Keuruu
    Tilaukset puh. 045 2598 600
    Lounas (katso viikon lista facebooksivulta) noudettua mukaan klo 10.30-12.30 (Ei tarvitse tilata etukäteen)
    Myös toimitettuna – toimitukset klo 12.30 jälkeen

    PIZZERIA LA’MEL  – Keuruuntie 6, Keuruu
    Yhteydenotot numeroon 040 1763 727 ; ilmoita tilaus/osoite
    Nouto ja kotiin toimitus.
    Aukioloajat ke-su 12:00-20:00

    -----

    PA-TU PALVELUT (suolaiset ja makeat leivonnaiset; myös ketotuotteet)
    p. 040 1959 322Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
    Toimitamme tuotteet halutessasi kotiovellesi maksutta (Keuruulla max. 10 km).
    Maksutapoina on Mobile Pay, Pivo, käteinen ja korttimaksu.

     

    MAALAISVAKKA – Keuruuntie 2, Keuruu
    Puh.  040 357 3530
    Seuraa aukioloaikoja facebookista.
    Suoramyyntipisteestä voi tilata lähituotteita mm. valmiskotiruokia, leipomuksia, juomia, viljatuotteita, erilaisia kuivattuja tuotteita, käsitöitä jne. jne.
    Tilaus puhelimitse ja nouto sisältä tai ulkoa. Myös toimitukset kotiin.

    Yksityisten palveluntuottajien kauppa-, asiointi- ja ruoka-apu

    Keuruun alueella toimii yksityisiä palveluntuottajia, jotka tarjoavat asiointiapua ja lounaskuljetuksia maksullisena palveluna.  Lista yksistyisistä palveluntuottajista

    Lisäksi tänä poikkeusaikana kauppa-apua tarjoavat seuraavat yritykset :

    Ruokakauppojen ostospalvelut

    K-Supermarket Järvituuli (os. Tervantie 2, 42700 Keuruu) toimii tällä hetkellä normaalien aukioloaikojen mukaisesti.

    Keskimaan kaupoissa eli S-Market Keuruu (os. Keuruuntie 9, 42700 Keuruu) ja Haapamäellä Salessa (os. Pihlajavedentie 7, 42800 Haapamäki) ensimmäinen aukiolotunti on rauhoitettu riskiryhmiin kuuluville.

    • S-Market Keuruu: ma-la klo 6-7 ja su 9-10. 
    • Sale Haapamäki: ma-la klo 8-9 ja su 10-11

    S-Market Keuruu on aloittanut nouto- ja kotiinkuljetuspalvelun.

    • Keskimaan Kauppa-apu on ensisijaisesti COVID-19-viruksen riskiryhmiin kuuluville henkilöille tarkoitettu palvelu.
    • Kauppa-apua voi käyttää netissä itsepalveluna tai soittamalla puhelinpalveluun, joka auttaa tilauksen tekemisessä.
    • Kauppa-avun puhelinpalvelu avoinna ma-pe 8 -16. Puhelinpalvelun numero on 0100 4044 (0,76€/min + pvm)
       https://sinunetusi.fi/kauppa-apu/keuruu

    S-market Keuruun facebook-sivut
    Sale Haapamäki facebook-sivut

    Apteekkiasiointiapu

    Tervan apteekki puh. 014 773 279Haapamäen apteekki puh. 014 732 034

    Etäasiointi on mahdollista Tervan apteekin verkkokaupassahttp://www.tervanapteekki.fi
    Verkkokaupastamme voit tilata tuotteita ja lääkkeitä silloin, kun se sinulle parhaiten sopii. Nouto veloituksetta Tervan apteekista apteekin aukioloaikoina, tai apteekin noutolokerosta K-Supermarket Järvituulen aukioloaikoina. Voimme toimittaa tilauksesi myös postin pakettiautomaatteihin tai toimipisteisiin.

    Jos haluat asioida apteekissa, mutta et voi sairaana tai oireisena itse tulla apteekkiin, voit pyytää jonkun asioimaan puolestasi. Puolesta asioidessa ota mukaan potilaan kela-kortti ja tieto noudettavista lääkkeistä ja määristä. Muistathan, että puolesta asioinnin sähköisen valtuutuksen voi tehdä kätevästi Suomi.fi-palvelussa.
    Ota yhteys puhelimitse omaan apteekkiisi sopiaksesi lääkkeiden toimitustavasta, jos apteekkiasiointi muuten ei ole mahdollista.

    Apteekin kanssa voi puhelimitse sopia lääkkeiden noudosta apteekista tai lääkkeiden kotiinkuljetuksesta (maksullinen). Toimitamme lääkkeet myös autoon apteekin parkkipaikalle, jos apteekkiin ei ole järkevää tulla.
    Tervan apteekki, puhelin 014 773 279, Haapamäen apteekki, puhelin 014 732 034

    ---------------
    Keuruun apteekki puh. 014-720 105

    Vaihtoehto 1.
    Puolesta asiointi, suosittelemme läheistä henkilöä: Rahalla ja kelakortilla lääkkeiden hakeminen.

    Vaihtoehto 2.
    Kotiinkuljetus. Tilataan etukäteen puh. 044 780 8547. Kotiinkuljetus maksaa 5 euroa 0-5 km säteellä Keuruun Apteekista. Sen jälkeen 1 euro/km, mitattuna yhteen suuntaan apteekilta.

    • Maksu tapahtuu käteisellä tai korttimaksuna (suositeltavaa) tai vanhoille laskutusasiakkaille suoraan laskulle asiakkaan niin pyytäessä.
    • Toimitamme lääkkeitä näillä ehdoilla kaksi kertaa viikossa. Toimituspäivät maanantai ja keskiviikko. Toivomme tilausta hyvissä ajoin etukäteen, esim. viikkoa aikaisemmin. Emme toimita lääkkeitä tilauspäivänä.
    • Asiakkaan kanssa sovitaan toimitus aina etukäteen, joko tilausta tehtäessä tai sen jälkeen erikseen.
    • Lääkkeen toimittaja toimii joka tilanteessa niin, että mahdolliset tartuntariskit molemmin puolin minimoidaan

    Vaihtoehto 3.
    Keuruun Apteekin verkkokauppa.
    Toimii mobiilisti Treet-sovelluksella. Lataa sovellus sovelluskaupasta.
    Lisätietoa sovelluksesta ja sen käytöstä saat osoitteesta: treet.fi ja keuruunapteekki.fi/treet-verkkokauppa.

    Keuruun seurakunta

    Keuruun seurakunta tarjoaa apua sitä tarvitseville. Ota rohkeasti yhteyttä seurakunnan työntekijöihin, yhteystiedot löytyvät seurakunnan nettisivuilta www.keuruunseurakunta.fi.

    Keuruun Helluntaiseurakunta

    Seurakuntamme ikäihmisille ja riskiryhmään kuuluville asiointiapua. Voimme auttaa ma-pe klo 10-14.

    Pirjo Metsälä p.  044 9741 909
    Martti Pohjoisvirta p. 041 5442 192

    Keuruun Ystäväntupa  

    os. Keuruuntie 7
    Eu ruoka-apu jaetaan joka tiistai ja keskiviikko klo 9-11 Ystäväntuvalta S-marketin puoleiselta ulko-ovelta.


    Koronaviruksen aiheuttaman tilanteen järjestelyt vuokra-asuntopalveluissa

    Asiakaspalvelu

    Puhelimitse: 020 7738731 tai sähköpostitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

    Saunavuorot

    Saunavuorot on otettu käyttöön normaalisti, paitsi lenkkisaunavuorot on edelleen pois käytöstä.

    Pyykkituvat

    Pyykkituvat ovat asukkaiden käytössä. Jokaisen pyykkituvan käyttäjän tulee huolehtia käsihygieniasta, siivota jälkensä ja ottaa huomioon talon muut asukkaat eli pyykkitupien ohjeita tulee ehdottomasti noudattaa. Pyykkivuoroja tulee riittää tasapuolisesti mahdollisimman monelle talon asukkaalle.

    Huoltotyöt

    Huoltotöissä pyritään keskittymään kiireellisiin ja akuutteihin töihin. Jos sinulla tai perheenjäsenellä on taudin oireita, muista mainita tästä tilatessasi huoltoa.

    Siivous

    Siivousta pyritään tehostamaan mahdollisuuksien mukaan. Tästä huolimatta ihan jokaisen tulee huolehtia säännöllisestä ja huolellisesta käsienpesusta.

    Yleisesti

    Karanteenissa olevien henkilöiden ei tule käyttää yleisiä tiloja, kuten pyykkitupia. Hissejä on suositeltavaa välttää. Välttämätöntä oleskelua kiinteistön yleisissä sisätiloissa tulee välttää.

    Ajantasaista tietoa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kotisivuilla.


  • Keuruun Vesi
  • Tämän hetkisen tiedon mukaan koronaviruksen leviämistä talousveden välityksellä ei pidetä todennäköisenä eikä viruksesta arvioida aiheutuvan erityistä riskiä jätevedenpuhdistamolle työskenteleville. Etenkin taudin loppuvaiheessa virusta erittyy todennäköisesti myös ulosteeseen, mutta jätevedessä se laimenee suureen tilavuuteen ja puhdistamotyöskentelyn normaalit suojautumis- ja hygieniakäytännöt riittävät.
    (Maa-ja metsätalousministeriön ja sosiaali-ja terveysministeriön tiedote)

  • Tiedote 4.1.2021 eläinlääkäripalveluista koronavirus COVID-19 –erityistilanteessa

  • Keurusselän alueella (Jämsä, Keuruu, Kuhmoinen, Mänttä-Vilppula, Ruovesi, Virrat) otetaan käyttöön Ruokaviraston 16.12.2020 päivitetyt ohjeet kunnallisten eläinlääkäripalvelujen kriittisten tehtävien turvaamiseksi koronavirus COVID-19-erityistilanteessa. Ohjeiden tarkoituksena on vähentää väestöön kohdistuvaa tartuntapainetta.

  • Ensisijaisesti hoidetaan kiireelliset tuotantoeläinsairaudet.

  • Seuraavaksi hoidetaan kiireelliset seuraeläintapaukset.

  • Kaikkien tuotantoeläinten hedelmällisyyshoidot ja vasikoiden nupoutukset hoidetaan resurssien mukaan.

  • Terveydenhuoltokäynnit pyritään tekemään valtakunnallisten terveydenhuolto-ohjelmien ohjeistuksen mukaisesti.

  • Lisäksi resurssien ja paikallisen COVID-19 tartuntatilanteen salliessa voidaan hoitaa muita tapauksia, jos ihmisten väliset kontaktit pysyvät vähäisinä ja jos suojavarusteita on riittävästi käytettävissä.

  • Ohjeistusta tullaan päivittämään eläinlääkintähuollon resurssien riittävyyden mukaan.

  • Lisätietoja antaa ympäristöterveyspäällikkö Anne Vornanen, puh. 0400 328 322 tai sähköp. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

     

  •  
  •  Yritykset voivat hakea tukea Koronasta johtuviin ongelmiin, jotka aiheuttavat haasteita liiketoimintaan ja kassavirtaan.
  • Eri kokoiset yritykset voivat hakea tukea kolmen eri väylän kautta:
  • Business Finlandin tuki yrityksille.
  • Rahoitus on tarkoitettu Suomessa toimiville pk-yrityksille (oy, oyj, ay, ky, osk), joilla on 6-250 työntekijää, ja midcap-yrityksille, joiden liiketoiminta kärsii koronavirustilanteesta. Haku Business Finlandilta.
    Lisätietoja oheisesta linkistä. Lisätietoa Business Finlandin sivuilta.
  • ELY -keskuksen tuki yrityksille
  • Rahoitus tarkoitettu yrityksille, jossa yrittäjän lisäksi työskentelee 1 – 5 henkilöä / lisäksi avustus on tarkoitettu myös niille yksityisille elinkeinoharjoittajille (toiminimet), joiden kokoaikaisten työntekijöiden määrä on enemmän kuin viisi työntekijää. Haku ELY –keskukselta.
    Lisätietoja ja linkki hakemuksen tekemiseen löytyy ELY-keskuksen poikkeusrahoitus-sivulta / Haku: Aluehallinnon asiointipalvelu. Oheisessa liitetiedostossa (Ohje_ELY_poikkeusrahoitushakemus.pdf) on ohje hakemuksen laatimisesta.
  • Kunnan tuki yksinyrittäjille
  • Elyn kunnan kautta koordinoima tuki on kertaluonteinen 2.000 euron suuruinen tuki. Tuki haetaan omalta kunnalta. Tuen myöntää kunta yrittäjän hakemuksen perusteella. 
  • Katso erillinen tiedotus tuesta ja sen hakemisesta Keulinkin sivuilta.
  • Taulukkomuodossa esitetty rahoitushaku yrityksen koon mukaan
  • Esitys taulukkomuodossa siitä, minkälaista rahoitusta yritys voi hakea koronavirustilanteessa
  • Työmarkkinatuki
  • Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan yrittäjien 724 euron työmarkkinatukea voidaan maksaa ajalta 16.3.–30.6.2020. Yrittäjän pitää ilmoittautua työnhakijaksi viimeistään 15. huhtikuuta, mikäli haluaa saada etuutta jo 16.3. lukien. Laki tulee voimaan mahdollisimman pian, todennäköisesti jo ennen pääsiäistä.

    Lisätietoja:
    Yrittäjät:
    Yrittäjät.fi -sivuille
  • TE-palvelut:
    Yrittäjän työttömyysturva (TE-toimiston sivut)
  • KELA:n tuet yrittäjille koronapandemian aiheuttamassa erityistilanteessa
  • Yrittäjälle voidaan maksaa työmarkkinatukea, jos yrityksessä työskentely on päättynyt tai yrittäjätulo on koronapandemian vuoksi vähemmän kuin 1 089,67 euroa kuukaudessa. Yritystoimintaa ei tarvitse lakkauttaa, jotta voi saada työmarkkinatukea. Työmarkkinatukea haetaan ilmoittautumalla ensin työttömäksi työnhakijaksi TE-palveluissa. Tämän jälkeen yrittäjä voi hakea työmarkkinatukea Kelasta. Kela voi myöntää myös toimeentulotukea ilman yrityksen lopettamisvaadetta toistaiseksi vaikean taloustilanteen takia.
    www.kela.fi 

  • Arvoisa keuruulainen yksinyrittäjä!
  • Yksinyrittäjätuen haku on päättynyt. Viimeinen hakupäivä oli 30.9.2020. Tulemme tiedottamaan mahdollisista uusista kaupungin kautta kanavoitavista tukimuodoista sivuillamme.
  • Kehittämisyhtiö Keulink Oy ylläpitää tietoja yrityksille suunnatuista tuista ja tiedottaa niistä uutiskirjeissään.
  • Kehittämisyhtiö Keulink Oy:n kotisivut
Jaa artikkeli Facebookissa